Nieuw merk Poco van Xiaomi komt met OnePlus-concurrent

Nieuw merk Poco van Xiaomi komt met OnePlus-concurrent

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Poco van Xiaomi

OnePlus kennen we allemaal inmiddels wel. Dit bedrijf is onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als OPPO. OPPO en OnePlus werken dan ook innig samen wat diverse voordelen heeft. Zo kunnen onderdelen goedkoper worden ingekocht, worden ontwikkelingskosten gedeeld en kunnen geleerde lessen worden uitgewisseld. Xiaomi wil nu deze strategie ook gaan volgen met Poco. De leider van Poco is Jai Mani, een voormalig werknemer van Google. Sinds 4 jaar is hij in dienst van Xiaomi. Nu gaat hij Poco opzetten en leiden, zo laat hij in een tweet weten. Bij de tweet is een bericht bijgevoegd waarin wordt uitgelegd waarom Poco precies is opgezet.

PocoPhone F1

Gelekte afbeelding Pocophone F1

Er wordt genoemd dat Poco de focus legt op een krachtige smartphone maken met technologie die echt belangrijk is. Innovatie vertraagd terwijl prijzen omhoog gaan. Poco wil hier iets aan doen. Voor hun eerste product gaan ze zich richten op snelheid, en snelheid alleen. Omdat Poco nieuw is heeft het nog veel vrijheden over productbeslissingen. Door de samenwerking van Xiaomi kunnen er een betere supply chain, operaties en service worden aangeboden. Poco zal zich zowel globaal als op India specifiek gaan richten. Er zijn namelijk twee Twitter-accounts opgezet, voor elk gebied één. Je kan de wereldwijde account van Poco via deze link volgen.

Alhoewel Mani niet inging op de eerste smartphone van Poco, zijn er al wel diverse lekken geweest, zoals bovenstaand filmpje. Zo zal de eerste smartphone de naam Pocophone F1 gaan meekrijgen. Voor de kracht zorgt de Snapdragon 845 die met water wordt gekoeld. Een 4.000 mAh accu, infraroodsensor, een 20 megapixelcamera aan de voorkant, 3,5mm koptelefoonaansluiting en USB Type-C maken het af. Oh ja, een notch op het 6 inch scherm met een resolutie van 2160 x 1080 kan natuurlijk ook niet ontbreken.

Er zullen twee varianten worden verkocht: één met 6GB werkgeheugen / 64GB opslag en één met 6GB / 128GB. Europese prijzen zijn ook al gelekt via Roland Quandt: ongeveer 420 euro voor de 64GB-variant en 460 euro voor de 128GB variant. Over de beschikbaarheid van de PocoPhone F1 is nog niks bekend, net of deze naar de Benelux gaat komen. Hoop jij van wel?

Bron: Android Central

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk