Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Over ons uitgebreid: Elmer

· 13 maart 2011

Dit jaar stellen we elke week een reeks vragen aan de afzonderlijke leden van Androidworld. Ben je geïnteresseerd in de mensen achter Androidworld? Waarom ze zo verslaafd aan Android zijn? Welke apps ze nu op hun toestel hebben geïnstalleerd? Waarom ze op Android zijn overgestapt? Wekelijks in het weekend zullen we een AW-member uitlichten. Vandaag is Elmer aan de beurt om zijn Androidzaken uit de doeken te doen.

Vragen aan Elmer

 • ?Wie: Elmer Cladder
 • Androidtoestel(en): HTC Desire Z
 • Functie: Algemeen adviseur
Wat waren je eerdere smartphones/ PDA’s?
M'n eerste GSM was een gare Motorola, op het netwerk van Ben. Daarna respectievelijk de Nokia 3210 en 3310. Aan het einde van het contract (was het inmiddels al T-Mobile?) van de 3310 was ik afgestudeerd en mocht ik als afstudeercadeau een GPS uitzoeken (als echte Fysisch Geograaf kun je natuurlijk niet zonder). Achteraf denk ik wel eens dat dat eigenlijk het moment was waarop mijn gadgetverslaving is begonnen. Speurend op het internet naar 'GPS' kwam ik er namelijk achter dat die dingen ook gewoon in telefoons zaten tegenwoordig! De keuze was toen nog niet heel uitgebreid, maar mijn oog viel al gauw op de MIO A701, draaiend op Windows Mobile (je weet wel, met zo'n "stylus"..pfff...). M'n 3310 aan de wilgen gehangen en de MIO gekocht, m'n eerste echte smartphone én een GPS, twee vliegen in 1 klap.
Waarom ben je overgestapt op Android?
Toen vervolgens het abonnement van de MIO tegen z'n einde liep (2-jarig abo, bah!), ging het natuurlijk weer kriebelen en ging ik eens zoeken naar een potentiele vervanger. Dat duurde niet lang, want ik kwam al gauw de Garmin Nuvifone tegen die een paar weken later uitgebracht zou worden. Een paar weken werden echter een paar maanden, dus dat werd me een beetje te gortig. Op zoek naar wat anders. Achteraf een enorm geluk dat die Garmin vertraagd was, anders had ik waarschijnlijk dat ene artikel (in de Computeridee?) over de T-Mobile G1 volledig links laten liggen. Een smartphone draaiend op een nieuw mobiel OS van Google?! Hmmm interessant, maar ik was ook wat sceptisch (zie ook mijn eerste post op het AW Forum). Dat maakte echter al gauw plaats voor een enorm enthousiasme over het Open Source deel van Android en de gemakkelijke bediening toen ik even mocht spelen met de G1 van een collega (feitelijk een DEV-phone).
Wat was je eerste Androidtoestel? Wat is je favoriete toestel?
Die G1 moest ik ook hebben, dat was al heel gauw duidelijk. Zo gezegd, zo gedaan en zo werd de T-Mobile G1 m'n eerste Androidtelefoon. Ik was vooral erg te spreken over de gemak van het toetsenbordje. Wat een verademing ten opzichte van die MIO en z'n irritante pennetje. Al gauw geroot en Cyanogen erop gemieterd uiteraard, maar met de komst van Eclair werd het duidelijk dat de specs van de G1 inmiddels te wensen overlieten. Maar ja, weer dat 2-jarig abonnement he.... Gelukkig kon ik met een mazzeltje aan de Sony Ericsson X10 komen. Het vlaggenschip van SE met retesnelle specs, maarrrr... geen fysiek toetsenbordje. Aiaiai... maar een gegeven paard kijk je natuurlijk niet in de bek. Gelukkig maar, want het was een hele verbetering ten opzichte van m'n G1. Maar die snelheid went natuurlijk gauw en samen met het update-debakel van SE werd het gebrek aan een toetsenbordje me toch teveel. Gelukkig was m'n abonnement inmiddels bijna afgelopen en kon ik weer gaan uitkijken naar m'n volgende Androidtoestel. Na de frustratie over de wijziging van T-Mobile waarbij je opeens maar 3 ipv 4 maanden voor het eind van je contract kon verlengen en een hoop geduld later, was er eigenlijk maar 1 logische opvolger. Ik wilde weer een toetsenbordje en het enige serieuze toestel op dat moment dat zo'n QWERTY-ding had, was de HTC Desire Z. Die was dan ook snel besteld en ik heb er nog geen minuut spijt van gehad. Dit is dan ook oprecht m'n favoriete Androidtelefoon tot nu toe. En deze keer uiteraard een 1-jarig abo genomen.
Wat is je favoriete Androidapplicatie?
Applicaties die ik veel gebruik, zijn ADW Launcher EX, Google Maps/Navigator, Spotify, Klaxon, Twitter for Android, Het Weer, Parkmobile en een app waar ik nog niks over mag zeggen (houd Androidworld.nl hier voor in de gaten de komende tijd), maar m'n meest favoriete apps zijn Unified Remote en uTorrent Remote. Met de eerste kun je heerlijk lui op de bank je film pauzeren of harder zetten en je desktop Spotify bedienen terwijl je op de wc zit en de tweede is een uitstekende app om op afstand torrents aan je desktop Microtorrent-applicatie toe te voegen.
Hoe zou je leven eruit zien zonder Android?
Dan zou ik waarschijnlijk nu nog met de Nuvifone aan het klooien zijn en voortdurend het gevoel hebben dat er iets miste in m'n leven. Ook zou ik nooit mijn fantastische AW-collega's ontmoet hebben, dan wel IRL, dan wel digitaal.
Heb jij een droom voor het Androidplatform?
Ook al roep ik altijd het hardst van de toren hoe gaar die iPhone en alle andere Apple-producten zijn, stiekem ben ik eigenlijk erg blij met zo'n goede concurrent, want dat houdt Android scherp. Ook al lijkt het erop dat Android het iOS gaat verslaan (sorry, kan het toch niet laten), m'n droom is eigenlijk dat ze gelijkwaardig met elkaar op blijven zodat ze het beste in elkaar naar boven halen. Verder wordt 3D natuurlijk vet en zal er nog meer 'in the cloud' worden gegooid. Verder is het m'n droom dat iemand mij ooit kan uitleggen waarom ik m'n eigen Google contact picture niet zie bij bijvoorbeeld de Messaging-app en waarom die contact picture anders is dan die van m'n Google Talk-account (soms blijf ik echt een noob...).
Wil je nog wat kwijt?
Toen ik me begin 2009 bij Ruud, Dim en Sander aansloot, waren we nog een klein kluppie. Inmiddels moge het duidelijk zijn dat we in die dik 2 jaar enorm gegroeid zijn. In die 2 jaar verandert er natuurlijk ook in je eigen leventje van alles. Zo had ik in het begin nog de tijd om letterlijk elk artikel op de blog te checken op schrijfstijl en -fouten en had ik daarnaast een belangrijk deel van het forum onder m'n hoede. Het forum heb ik inmiddels al achter me moeten laten, maar ook voor het reviewen van de artikelen heb ik sinds de geboorte van mijn dochter steeds minder tijd. Vandaar dat ik tegenwoordig niet meer actief de blogartikelen review, maar meer als een soort Algemeen adviseur voor Androidworld door het leven ga.  Op die manier kan ik mijn steentje blijven bijdragen en tegelijkertijd bij die kleine donderstraal van me doen alsof ik weet wat opvoeden is..... Oh ja en Ajax wordt dit seizoen kampioen.

Elmer's apps

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (21)
Bezig met laden van reacties...