Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Het nieuwe jaar gaan we in met een reeks vragen aan de afzonderlijke leden van Androidworld. Ben je dus geïnteresseerd in de mensen achter Androidworld? Waarom ze zo verslaafd aan Android zijn? Welke apps ze nu op hun toestel hebben geïnstalleerd? Waarom ze op Android zijn overgestapt? Wekelijks op zaterdag zullen we een AW-member uitlichten. Vandaag is Roel aan de beurt om zijn Androidzaken uit de doeken te doen.

Vragen aan Roel

 • ?Wie: Roel Janssen
 • Androidtoestel(en): HTC Magic (Cyanogen 2.1), Samsung Galaxy S (Official 2.2.1 JPY)
 • Functie: redacteur/comment-moderator
Wat waren je eerdere smartphones/ PDA’s?
Nadat ik een aantal basis gsm's in bezit heb gehad vond ik toch dat ik meer zou moeten kunnen met mijn telefoon. Ik kan me nog herinneren dat ik ooit mijn eerste echte smartphone in handen had. Het ging hier om de Orange SPV-C500 met Windows Mobile. Na een tijdje gebruik te hebben gemaakt van de toen handmatige synchronisatie mogelijkheden ben ik overgestapt op de HTC S710 Pro, wederom met Windows Mobile. Ik weet niet hoe het kwam, maar na een aantal maanden werden deze Windows Mobile toestellen altijd super traag en al snel kreeg ik er nog meer problemen mee. Nadat ik mijn Vodafone-abonnement mocht verlengen in de maand augustus van het jaar 2009 werd mijn interresse echter gewekt door de HTC Magic die in de winkel lag.
Waarom ben je overgestapt op Android?
Nadat ik mijn Vodafone-abbonement mocht verlengen in de maand augustus van het jaar 2009 werd mijn interesse gewekt door de HTC Magic die in de winkel lag. De verkoper van dienst wist eigenlijk nog weinig van het nieuwe besturingssysteem en dus besloot ik de gok maar te wagen. Er is dus geen directe aanwijsbare reden waarom ik ben overstapt op Android. Het idee van een redelijk open besturingssysteem en mijn positieve ervaringen met andere Google-producten (Gmail) hebben mij waarschijnlijk doen besluiten dat ik de stap maar zou wagen. Ook van het idee dat Android een perfecte integratie had met alle andere Google-producten werd ik alleen maar enthousiaster.
Wat was je eerste Androidtoestel? Wat is je favoriete toestel?
Mijn eerste Androidtoestel was de Vodafone branded HTC Magic. Voordat ik dit Androidtoestel had aangeschaft werd ik altijd weerhouden om een volledig touchscreen toestel aan te schaffen. Ik had al een paar keer op het punt te staan het toch te doen maar na een aantal weken nadenken had ik toch besloten dat de HTC Magic mijn eerste touchscreen toestel zou gaan worden. Mijn favoriete Androidtoestel is toch wel mijn huidige Samsung Galaxy S. Het is duidelijk dat dit toestel veel voor- en tegenstanders kent, maar na de recente update naar Android 2.2.1 moet ik zeggen dat het toch mijn favoriete Androidtoestel is geworden. Mijn SGS loopt soepel, de batterijduur is voor mij voldoende en ik kan alle apps en games draaien die ik maar wil. Het enige nadeel van de SGS vind ik het ontbreken van de flitsfunctionaliteit (ook al maakt de SGS redelijk duidelijk foto's bij minimaal licht).
Wat is je favoriete Androidapplicatie?
Ik heb eigenlijk een aantal favoriete Androidapplicaties. Ik ben ten eerste erg enthousiast over TweetDeck. TweetDeck koppelt al mijn social networks (Twitter, Facebook en Google Buzz) en zorgt daarmee dat ik altijd een compleet overzicht heb van alles wat er rondom mij heen afspeelt. Behalve TweetDeck moet ik natuurlijk zeggen dat ik erg enthousiast ben over de Androidworld Reader. Als ik bijvoorbeeld in de trein zit en niet in de buurt ben van een computer dan lees ik graag alle artikelen en comments van de Androidworld Crew en bezoekers. Ik ben daarnaast ook erg blij met de recente update van de Pulse nieuwslezer. Pulse brengt het nieuws op een andere manier waar ik erg enthousiast van word.
Hoe zou jij leven eruit zien zonder Android?
Dat is een lastige vraag. Ik moet zeggen dat mijn leven aardig veranderd is sinds de aanschaf van mijn eerste Androidtoestel. Android biedt zijn gebruikers nieuwe mogelijkheden die erg snel geaccepteerd worden. Ik check mijn e-mail iedere dag op mijn Androidtoestel, krijg mijn werk-afspraken ingeschoten in mijn Google Agenda en houd iedere morgen de laatste NS-vertraging en het nieuws bij. Ik kan me herinneren dat ik een paar maanden geleden mijn Androidtoestel een dag moest missen. Ik geloof dat ik die dag 50x aan mijn broekzak heb gevoeld waar mijn Androidtoestel was gebleven. Maar maak je niet druk want behalve het Syndroom van Ringxiety heb ik nergens last van ;-). Door het missen van mijn Androidtoestel vergat ik twee afspraken, kwam ik te laat bij de trein en kon ik niet optijd op een belangrijke mail reageren.
Heb jij een droom voor het Androidplatform?
Een echte droom voor het Androidplatform heb ik niet echt. Veel van mijn vrienden lijden aan een Appleverslaving, hoewel ik altijd heb gezegd dat dit bij mij nooit zal gebeuren moet ik zeggen dat ik toch een lichte voorkeur voor Google's mobiele OS heb. De openheid en mogelijkheden van Android spreken me dermate aan dat ik mezelf nog niet snel zie overstappen naar een ander mobiel OS. Ik hoop dan ook dat in de toekomst Android en andere platformen goed naast elkaar kunnen voortduren. Ik hoop dan ook niet dat Android een dermate grote marktleider zal worden. Markleiders hebben meestal het idee dat ze niet veel meer hoeven te verbeteren om marktleider te blijven (kijk naar Microsoft). Concurrentie is goed en zal altijd aanwezig moeten zijn om het verschijnen van nieuwe spectaculaire functionaliteiten en mogelijkheden te garanderen.
Wil je nog meer kwijt?
Ik hoop dat iedereen met plezier mijn 'Over ons' heeft gelezen. Alle bloggers op Androidworld schrijven elke dag met plezier artikelen voor de lezers. Denk daar eventjes bij na als je commentaar geeft. Ik hoop verder dat we ons blogger-team nog kunnen uitbreiden en nog meer Androidnieuws naar jullie toe kunnen brengen.

Roel's apps

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (17)
Bezig met laden van reacties...