'Opvolger OnePlus 10 Pro verschijnt al eind dit jaar'

'Opvolger OnePlus 10 Pro verschijnt al eind dit jaar'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Een leaker beweert dat de opvolger van de OnePlus 10 Pro, vermoedelijk de OnePlus 11 Pro, al aan het einde van dit jaar aangekondigd zal worden. OnePlus zal namelijk de eerste fabrikant willen zijn die gebruik maakt van de Snapdragon 8 Gen 2-processor, de nieuwe aankomende high-end-chipset van Qualcomm.

Transformatie van OnePlus

OnePlus lijkt de afgelopen jaren toch echt wel een beetje zijn eigen gezicht te verliezen én zijn strategie om te gooien. Allereerst transformeren ze onder andere hun eigen OxygenOS, hun softwareschil over Android, steeds meer tot een soort ColorOS 2.0. ColorOS is het besturingssystem dat OPPO, het zusterbedrijf van OnePlus, gebruikt. Veel trouwe OnePlus gebruikers vinden dit jammer, aangezien OxygenOS een veel schonere Android-ervaring bood dan ColorOS. En het is niet alleen dit, ook qua design en specificaties bijvoorbeeld beginnen de smartphones van OnePlus steeds meer OPPO-telefoons te worden, maar dan met een OnePlus-sticker erop geplakt.

Daarbij komt dat het ook qua aankondigingen van OnePlus een beetje vreemd verloopt de laatste tijd, hier in Europa althans. Zo werd de OnePlus 10 Pro afgelopen jaar in Nederland pas op 31 maart aangekondigd, terwijl in China het model al begin januari werd aangekondigd. De spanning die OnePlus altijd nog enigszins wist op te bouwen, was hiermee ook wel een beetje weg. Volgens geruchten lijkt OnePlus hier nu nog een schepje bovenop te willen doen.

Gerelateerde artikelen

OnePlus 11 Pro al eind dit jaar in China

Volgens een leaker op Weibo zal OnePlus de 11 Pro namelijk al aan het eind van dit jaar in China aankondigen. OnePlus zal er namelijk alles aan doen om de eerste smartphonefabrikant te zijn, die gebruik maakt van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset. Deze nieuwe high-end-chip zal waarschijnlijk aankomende november aangekondigd worden en zal een stuk zuiniger moeten zijn dan de 8 Gen 1-chipset, meer hierover lees je in dit artikel.

Het gaat uiteraard om een gerucht, maar het zal wel in de huidige strategie van OnePlus passen. Als het waar blijkt te zijn, verwachten we overigens weer eerst een aankondiging in China. Twee of drie maanden later zal het toestel dan vermoedelijk ook onze kant op kunnen komen.

Wat vind jij van de huidige strategie van OnePlus? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

'Opvolger OnePlus 10 Pro verschijnt al eind dit jaar'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk