Deze OPPO-telefoons krijgen Android 10 met Color OS 7

Deze OPPO-telefoons krijgen Android 10 met Color OS 7

OPPO's Color OS 7

Color OS 7 is de nieuwe nieuwe laag of schil die OPPO op zijn telefoons installeert. Dat doet OPPO, net als andere fabrikanten, om zich te onderscheiden van de concurrentie maar ook om er geld mee te verdienen. Dat is mogelijk via het leveren van apps van andere bedrijven of door het tonen van advertenties of via de eigen app-winkel.

Het nieuwe Color OS 7 is gebaseerd op het in september gelanceerde Android 10. Android 10 bevat veel nieuwe mogelijkheden zoals een systeembreed donker thema, ondersteuning voor vouwbare telefoons en 5G, een nieuwe manier van navigeren met veegbewegingen, nieuwe privacyfuncties en nog veel meer. OPPO voegt daar met Color OS 7 nog een nieuw design aan toe dat rustiger voor je ogen moet zijn. Daarnaast krijgt de schil de onder andere de mogelijkheid om icoontjes aan te passen, nieuwe Art+ wallpapers, nieuwe geluiden en tot 40 procent snellere opstartijden voor apps via verbeterd geheugenbeheer. Dit en meer komt naar een hele rij OPPO-smartphones toe, zo meldt OPPO op Weibo.

OPPO Color OS 7

Klik hier om de hele afbeelding te bekijken

Welke OPPO-telefoons krijgen Color OS 7?

Hieronder vind je een lijst met telefoons die Color OS 7 met Android 10 krijgen. Daarbij is een schema per kwartaal genoemd.

Fase 1 - vanaf 25 november

Fase 2 - vanaf 25 november

Fase 3 - eerste kwartaal 2020

Fase 4 - tweede kwartaal 2020

OPPO Reno 2-serie

OPPO Reno 2

Realme en Android 10

Realme, het dochtermerk van OPPO, zal zijn telefoons voorzien van een iets aangepaste versie van Color OS 7. De Realme X krijgt de update in februari en de Realme Q kan hem in maart verwachten. De Realme X2 en Realme X2 Pro staan op de planning om in april van 2020 een update te krijgen.

Let wel, dat het hier om een planning gaat die bestemd is voor de Aziatische markt. Europese varianten zullen op een later moment de update ontvangen.

Staat jouw OPPO- of Realme-telefoon in deze lijst? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Lees meer over:
OPPO

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties