OPPO teaset smartphone met uitschuifbare camera aan de achterkant

OPPO teaset smartphone met uitschuifbare camera aan de achterkant

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

OPPO houdt van camera's, en dan vooral van nieuwe technieken hierin. In 2019 kwam het bedrijf op het Mobile World Congress bijvoorbeeld al met een van de eerste smartphones met 'periscopisch zoomen' en dit jaar kwam het met een microscooplens op de OPPO Find X3 Pro. Ook nu lijkt het bedrijf weer iets bijzonders in petto te hebben. OPPO teaset namelijk een apparaat met een uitschuifbare camera.

Waarom uitschuifbaar?

OPPO geeft in de video niet specifiek aan wat voor camera er gebruikt wordt. Ook geeft het bedrijf geen informatie over wat de functie is van het uitschuifmechanisme. Doordat de camera echter kan uitschuiven is de meest voor de hand liggende functie 'optisch zoomen'. Kennen we bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S4 Zoom nog? Ook deze telefoon had een uitschuifbare camera en kon daarmee tot 10x optisch zoomen. Het verschil met dit toestel is dat de S4 Zoom een werkelijk waar gigantisch camera-eiland had, die ruim vijf centimeter kon uitschuiven. De S4 Zoom was dan ook meer compactcamera in een smartphonebehuizing. Of was het een smartphone in een compactcamera-behuizing?

Echter, het toestel van OPPO toont een niet al te opzichtige lens. Op de video schuift de lens namelijk niet heel ver uit. Het is meer een subtiele uitschuif. Met dit gegeven kan het daarom ook zo zijn dat de ‘uitschuifcamera’ geen technische functie heeft, maar een praktische. De camera-eilanden van smartphones worden tegenwoordig namelijk alsmaar groter, groter en groter. Een gevolg van de steeds ingewikkelder wordende technieken in smartphonecamera’s. Met een uitschuifmechanisme zou OPPO veel techniek kwijt kunnen, zonder de camera meteen drie centimeter dik te hoeven maken. Voordeel hiervan is onder andere dat je smartphone minder wiebelt op tafel en dat je geen gigantische camerabobbel meer 'hoeft te vervoeren'.

Samsung Galaxy S4 Zoom

Samsung Galaxy S4 Zoom

Wat zien we verder?

In de video kunnen we zien dat de uitschuifbare camera naar alle waarschijnlijkheid waterdicht is en dat hij over valdetectie beschikt. Wat inhoudt dat de camera weer inschuift als je de telefoon zou laten vallen. Deze functie zagen we eerder bij onder andere de OnePlus 7 (Pro) voorbij komen. Als laatst zien we in de video dat het om een camera gaat met een 1/1.56 inch sensor, een diafragma van f/2.4 en een brandpunt van 50mm.

Volgende week vindt INNO WORLD plaats. Dat is een evenement waarop OPPO ons een kijkje geeft in innovatie op het gebied van smartphones en waarop het vaak conceptproducten laat zien. We hopen dan meer te weten te komen over het toestel op de video. Wat hoop jij te zien? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

OPPO teaset smartphone met uitschuifbare camera aan de achterkant

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk