OPPO Reno 4 (Pro) officieel: midrange met krachtige 65 watt snellader

OPPO Reno 4 (Pro) officieel: midrange met krachtige 65 watt snellader

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OPPO Reno 4

De Reno 3-reeks werd pas in maart voorgesteld, maar een nieuwe generatie klopt alvast aan de deur. De Reno 4 en Reno 4 Pro zijn zojuist in China voorgesteld, en ze komen met een nieuwe chipset, een andere camera-opstelling en veel snellaadkracht.

De Reno 4 heeft een 6,4 inch AMOLED-scherm met een Full HD-resolutie van 2400 bij 1080 pixels en een 90 Hz-verversingssnelheid voor vlottere animaties. In het scherm zit een scherminkeping voor twee camera's. OPPO is een van de fabrikanten die wel vaker kiest voor de laatste edities van Cornings Gorilla Glass 6-bescherming tegen krassen en valschade, en bij de Reno 4-reeks is het aanwezig op voor- en achterkant.

Beelden van de telefoons

Prestaties en camera's

Als we de prestaties van de Reno 4 bekijken dan vinden we dit keer geen MediaTek-chipset, maar de Qualcomm Snapdragon 765 die bekend staat omwille van zijn ingebouwde 5G-modem. Zowel we van de Reno's gewend zijn is er een ruime hoeveelheid RAM, namelijk: 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslag. Al is er ook een variant met 256 GB opslag. De telefoons draaien op Android 10 en de ColorOS 7.2-schil. Je laadt 4000 mAh accu van de Reno 4 en de Pro-versie op met een 65 watt snellader.

Beelden van de telefoons

De Reno 4 heeft verder een 48 MP hoofdcamera met een f/1.7-diafragma, een 8 MP groothoekcamera en een 2 MP dieptecamera. Aan de voorkant schuilt een 32 MP camera samen met eveneens een 2 MP dieptecamera voor portretselfies.

OPPO Reno 4 Pro

De Pro-versie komt met een iets groter 6,5 inch AMOLED-paneel met een enkele scherminkeping en gebogen randen. Het scherm heeft dezelfde resolutie en een 90 Hz refreshrate. Op het vlak van prestaties bevat hij dezelfde opslag, RAM en chipset, en verder is ook de accucapaciteit dezelfde. De Reno 4 Pro heeft wel een meer geavanceerde camera-opstelling met een 48 MP hoofdcamera, een 13 MP telecamera met 2x optische zoom en een 12 MP groothoekcamera. Vooraan zit een enkele 32 MP selfiecamera.

Beelden van de telefoons

Beschikbaarheid

De OPPO Reno 4 kost omgerekend 382 euro voor het 8 GB/128 GB-model en 417 euro voor het 8 GB/256 GB-model. De telefoon komt in de kleuren: Dream Mirror Black, Taro Purple en Crystal Blue.

De Reno 4 Pro kost dan weer omgerekend 479 euro voor de 8 GB/128 GB-telefoon en 532 euro voor het model met 256 GB opslag. Hij verschijnt in de kleuren: Titanium black, Dream Mirror Black, Crystal Diamond Red en Crystal Blue. Het is niet bekend of we de Reno 4-reeks bij ons gaan zien, want sinds de Reno 2-reeks zijn er geen Reno-toestellen bij ons verschenen.

Beelden van de telefoons

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk