Google gaat de ‘gratis’ WhatsApp back-ups op Google Drive beperken

Google gaat de ‘gratis’ WhatsApp back-ups op Google Drive beperken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Als je WhatsApp gebruikt op Android, dan worden back-ups hiervan op Google Drive gezet. Het voordeel is dat er een samenwerking is tussen Google en WhatsApp, waardoor het je geen Google Drive-ruimte kost. Dat komt echter tot zijn einde. Google gaat de ‘gratis’ WhatsApp-back-ups op Google Drive beperken.

WhatsApp-backups

Op dit moment is het nog niet in gang gezet en kun je dus nog met een gerust hart je WhatsApp-gesprekken back-uppen op Google Drive. Het is ook nog niet bekend wanneer Google hier eventueel een grens op zou zetten en hoe hoog die grens is. De mensen van WABetaInfo kwamen tot de ontdekking dat Google dit van plan is toen het maanden geleden op een nieuwe mogelijkheid stuitte.

Die mogelijkheid was om zelf te kunnen kiezen welk type berichten er niet zouden worden opgeslagen in Google Drive, zodat je hiermee ruimte bespaart op je Google Drive. Dat is natuurlijk gek: waarom zou je ruimte op je Google Drive willen besparen, als WhatsApp-back-ups helemaal geen ruimte innemen op Google Drive? Dat kan maar één ding betekenen, concludeert de website. Google wil in de toekomst toch gaan begrenzen als het gaat om Google Drive-back-ups.

Gerelateerde artikelen

Google Drive

Nu zijn de mensen van WABetaInfo niet traag van begrip: ze zaten alleen te wachten tot er echt bewijs was in plaats van dit gerucht. In een screenshot toont het code waaruit je kunt opmaken dat er aanpassingen aankomen voor back-ups (Google Drive backup changing), meldingen voor wanneer Google Drive bijna vol is wanneer de limiet is bereikt en ook wanneer de begrenzing start.

Vooral het laatste toont aan dat het dus niet zo is dat iedereen ineens Google Drive-ruimte gaat verbruiken bij backups van WhatsApp, maar dat er wel degelijk een maximum op komt te zitten op de ‘gratis’ ruimte.

Google gaat de ‘gratis’ WhatsApp back-ups op Google Drive beperken

Als het klopt, dan is het jammer dat Google hiervoor kiest, want in principe had het hiermee een voordeel ten opzichte van Apple, dat wel iCloud-opslag gebruikt voor WhatsApp-backups.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gebruik jij de backupfunctie voor WhatsApp? Laat het hieronder achter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk