Deze OnePlus-telefoons krijgen een update naar Android 11

Deze OnePlus-telefoons krijgen een update naar Android 11

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus heeft meer bekend gemaakt over de OxygenOS 11-update voor zijn toestellen. De OnePlus Nord kan vanaf deze week rekenen op een open bèta en ook voor de oude OnePlus 6 zijn er verrassingen.

OnePlus' updateplannen

OnePlus geeft in een nieuw forumbericht meer duidelijkheid over de voortgang van de OxygenOS 11-update voor zijn telefoons. De OnePlus 8T kwam alvast met Android 11 uit de doos en de OnePlus 8-reeks schoof alvast aan voor zijn pakket met Android 11-verbeteringen. Nu weten we ook meer over de andere toestellen van het merk.

Laat ons beginnen bij de OnePlus Nord, de populaire middenklasser uit 2020. Vanaf deze week start OnePlus een open bèta waarin iedereen die wil een steentje kan bijdragen door fouten te verhelpen in de OxygenOS 11-update. Vervolgens kan de telefoon later deze maand rekenen op de stabiele update.

Deze OnePlus-telefoons krijgen een update naar Android 11

OnePlus 6- en 7-reeks

Eind vorig jaar raakte bekend dat OnePlus problemen ervoer met het bijwerken van zijn OnePlus 7- en 7T-reeks. De telefoons zouden normaal in vorig jaar nog kunnen rekenen op Android 11, maar die deadline werd niet gehaald. OnePlus kreeg naar eigen zeggen te maken met een decryptiefout en moest samen met Qualcomm aan een oplossing werken. Ondertussen draait het bedrijf wel een gesloten bèta van OxygenOS 11, en meteen na het afronden van die eerste testfase volgt een open bèta.

Gerelateerde artikelen

Verder komt er nog opmerkelijk nieuws over de OnePlus 6 en de 6T. De OnePlus 6 kwam met Android Oreo 8.1 op de markt en volgens het updatebeleid van OnePlus zou Android 10 de laatste release voor die smartphone worden. Toch krijgen OnePlus 6-gebruikers een traktatie, want Android komt dit jaar wel degelijk naar het oude vlaggenschip. Daarnaast kunnen uiteraard ook de OnePlus 6T, de Nord N10 5G en de Nord N100 rekenen op de update, maar het Chinese merk komt binnenkort nog met meer informatie over de periode waarin die updates verwacht worden.

Deze OnePlus-telefoons krijgen een update naar Android 11

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk