Dit is waarom OnePlus niet meer kiest voor een pure Android-ervaring

Dit is waarom OnePlus niet meer kiest voor een pure Android-ervaring

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OxygenOS 11

De previewversie van de OxygenOS 11-softwareschil van OnePlus is sinds vorige maand onthuld. OnePlus pakte uit met een opmerkelijk design met grotere titels dat ook beter aangepast is voor wanneer je je smartphone met één hand gebruikt. Toch kreeg OnePlus ook kritiek van fans voor het nieuwe design, omdat OxygenOS steeds meer afstand neemt van een pure Android-ervaring en ook gelijkenissen vertoont met het design van Samsungs OneUI.

OnePlus geeft nu op zijn forum een woordje uitleg over de beslissingen die het met OxyenOS 11 heeft genomen. Het bedrijf maakt duidelijk dat het een bewuste keuze was om meer af te stappen van een pure Android-ervaring. "We hebben altijd gezegd dat stock Android een goed startpunt is voor mobiele apparaten, maar we geloven ook dat er veel dingen zijn die we kunnen doen om de ervaring nog beter te maken", zegt het bedrijf in een forumbericht.

Beelden OxygenOS 11

Verder legt OnePlus uit dat het aan de hand van A/B-testen met zijn fans heeft bepaald hoe de nieuwe titels in apps en menu's eruit moesten zien. 80 procent gaf ook aan dat het graag ondertitels zien onder titels. Het resultaat van al die testen is nu rechtstreeks te zien in OxygenOS 11.

Gebruik in één hand

"We weten ook dat Android niet is geoptimaliseerd voor gebruik in één hand als je een grote telefoon hebt, en daarom maken we OxygenOS 11 gemakkelijker in gebruik. (...) Mensen houden hun telefoons onderaan vast en dan wordt het automatisch moeilijker om de bovenkant van het scherm aan te raken. Het nieuwe ontwerp voor OxygenOS brengt de touch-knoppen dichter bij je duimen, zodat het makkelijk wordt om een menu te openen", dat zegt OnePlus.

Dit is waarom OnePlus niet meer kiest voor een pure Android-ervaring

Het design van OnePlus naast dat van Samsung

Uit een recente AW Poll blijkt dat de meeste lezers het nieuwe design wel kunnen smaken. Wat denk jij van OnePlus' strategie met OxygenOS 11. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk