OnePlus Nord 2 krijgt 50 MP camera met optische beeldstabilisatie

OnePlus Nord 2 krijgt 50 MP camera met optische beeldstabilisatie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus maakt heel wat details bekend over de aankomende Nord 2 5G. De telefoon krijgt een 50 MP camera met optische beeldstabilisatie en zal werken met een verbeterde Nightscape-nachtfunctie. De telefoon zet sterk in op kunstmatige intelligentie (AI), dat zegt OnePlus.

OnePlus Nord 2 5G

Er is ondertussen al heel wat naar buiten gebracht over de OnePlus Nord 2 5G, en veel van die informatie is rechtstreeks van het smartphonemerk zelf afkomstig. Nu ook weer met de recente informatie die OnePlus bekend maakt in een blogbericht.

De Nord 2 5G gaat werken met drie camera's op de achterkant, waarvan al zeker de Sony IMX766-cameresensor deel uitmaakt. Die 50 MP camera zagen we al eerder in de OnePlus 9-reeks, en dit keer komt hij dus ook naar de midrange reeks van OnePlus. Deze sensor is niet alleen groter dan de IMX586 van de eerste Nord, maar daarnaast komt de camera ook met optische beeldstabilisatie. OnePlus merkt ook terecht op dat zo'n geavanceerde stabilisatie nog al te vaak bij telefoons in het middensegment ontbreekt.

De camerasensor van de telefoon

De camerasensor van de telefoon

Nightscape Ultra

Eerder kwamen we te weten dat de Nord 2 5G zal werken met een MediaTek Dimensity 1200 AI-chipset. Dat is een aangepaste chipset die de telefoon moet helpen met berekeningen rond AI. De camera-app zal daarmee kunnen rekenen op een Nightscape Ultra-functie, een verbeterde nachtfunctie. De telefoon zal zo mooiere foto's kunnen nemen, ook als het omgevingslicht uit niet meer dan het licht van een kaarsje bestaat.

Gerelateerde artikelen

AI wordt ook ingezet voor het scherm van de Nord 2 5G. AI Color Boost moet de tinten van foto's realistischer maken en AI Resolution Boost moet de kwaliteit van beelden opschalen, bijvoorbeeld in een video-app als YouTube. Kunstmatige intelligentie zal verder te hulp schieten tijdens het gamen. De netwerkprestaties bij online games worden geoptimaliseerd afhankelijk van de beschikbare bandbreedte, en verder gebruikt de telefoon een algoritme dat slim met de gpu van de chipset omgaat. Daarmee zou je 10 procent minder energie kunnen verbruiken in games, wat leidt tot langere gamesessies.

De OnePlus Nord 2 5G wordt op 22 juli officieel aangekondigd en om deze lancering te  introduceren  bij  het  grote  publiek, zal er een speciaal OnePlus-team in Nederland en België  met de Nord 2 5G op tournee gaan. OnePlus kondigde onlangs ook de Nord CE aan en je kan hier alvast de review lezen. Wat vind jij van de aankomende Nord 2 5G? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk