OnePlus lanceert nieuwe Ace Racing Edition in China

OnePlus lanceert nieuwe Ace Racing Edition in China

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

OnePlus heeft in China een nieuwe smartphone aangekondigd in de Ace-serie. Met de OnePlus Ace Racing Edition brengt het Chinese bedrijf een goedkopere variant van de 'reguliere' Ace op de markt. Het toestel kenmerkt zich voornamelijk door zijn OnePlus 10 Pro-achtige design, grote accu die je snel kunt opladen, vloeiende beeldscherm én de aanwezigheid van een 3.5 mm audiojack.

OnePlus Ace-serie

Afgelopen april kondigde OnePlus een 'nieuwe' smartphone-serie aan. Deze 'OnePlus Ace-serie' focust zich voornamelijk op de accu, het beeldscherm en de algehele vloeiende ervaring. Het lijkt er echter voornamelijk op dat OnePlus met deze lijn de 'OPPO Reno Ace-serie' een nieuwe leven in wil blazen.

De eerste smartphone uit de Ace-serie werd afgelopen 22 april gelanceerd en had qua specificaties en design erg veel weg van de Realme GT 3 Neo. En dit is allemaal niet gek, want OnePlus, OPPO en Realme vallen allemaal onder hetzelfde moederbedrijf BBK Electroncics. De samenwerking tussen de bedrijven wordt daarbij elk jaar groter.

Gerelateerde artikelen

Design en camera's

Als je naar de OnePlus Ace Racing Edition kijkt, dan zie je gelijkenissen met de OnePlus 10 Pro. Voornamelijk als je naar het camera-eiland op de achterkant kijkt. Deze heeft namelijk min of meer dezelfde vorm en afronding meekregen als die van de OnePlus 10 Pro. Het design is met zijn plastic-afwerking, echter wel een stuk minder luxe dan zijn duurdere broer.

De camera's an sich zijn daarbij ook andere exemplaren. De OnePlus Ace Racing beschikt namelijk over een 64 MP hoofdcamera, 8 MP groothoeklens en een 2 MP macrocamera. Aan de voorkant heeft het toestel een 16 MP selfiecamera.

OnePlus lanceert nieuwe Ace Racing Edition in China

Vloeiend beeldscherm, grote accu en snel opladen 

De OnePlus Ace Racing Edition beschikt over een 6,59 inch Full HD+ LCD-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz. Het scherm biedt ondersteuning voor een 240 hertz touch sampling rate, waardoor aanrakingen sneller worden geregistreerd.

De OnePlus Ace Racing Edition heeft verder een 5000 mAh accu welke je kunt opladen met een vermogen van 67 watt. Hierdoor is je accu in zo'n 45 minuten van 0 tot 100 procent opgeladen.

Overige specificaties en beschikbaarheid

Onder de motorkap draait de OnePlus Ace Racing Edition op de MediaTek Dimensity 8100-MAX chipset. Dit is dezelfde processor als degene die in de 'reguliere' OnePlus Ace gebruikt wordt. Het toestel beschikt daarnaast over 8 GB aan werkgeheugen en is beschikbaar in een variant met 128 GB of 256 GB aan opslagcapaciteit. Het toestel draait op Android 12 met daarbovenop Color OS `12.1. De verwachting is, mocht de smartphone naar Europa komen, dat deze hier de beschikking krijgt over OxygenOS.

Het is dus nog niet of en zo ja wanneer het toestel naar Nederland, België of überhaupt Europa zal komen. Als dit het geval zou zijn, dan zou het toestel omgerekend zo'n 340 euro moeten kosten. De versie met 256 GB aan opslagcapaciteit zal omgerekend 400 euro moeten kosten.

OnePlus lanceert nieuwe Ace Racing Edition in China

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk