OnePlus voegt eindelijk een ‘Always on Display’ toe aan OxygenOS

OnePlus voegt eindelijk een ‘Always on Display’ toe aan OxygenOS

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Always on Display

Sinds de introductie van de OnePlus 3 en OnePlus 3T in 2016 vragen consumenten om een Always on Display. Zo’n Always on Display is niks anders dan een scherm dat de hele tijd aanstaat. Bij OLED-schermen is dat mogelijk zonder daar torenhoge energielasten van te verwachten. Enkel de pixels die informatie weergeven, worden verlicht – in tegenstelling tot lcd-panelen, waarbij het gehele scherm verlicht moet worden om informatie te weergeven. Tot op heden moesten gebruikers van OnePlus-toestellen het zonder zo’n modus stellen. Volgens de fabrikant zou daar op korte termijn verandering in komen.

OnePlus Always On

Video in de tweet van @OnePlus bekijken? Klik dan op deze link

Tot op heden liet OnePlus weten de functie niet te willen implementeren ‘omdat het te veel energie zou verbruiken’. De Chinese smartphonefabrikant zou daar ditmaal op terugkomen: via Twitter liet het weten dat de ‘functionaliteit op de roadmap staat’. Met andere woorden: er wordt intern aan gewerkt. Wanneer de Always on Display naar OnePlus-toestellen uit zal rollen, blijft onbekend. Met de lancering van de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro om de hoek, zou het best kunnen dat de functie in eerste instantie enkel voor de nieuwe telefoons beschikbaar is. Op een later moment zou OnePlus andere toestellen van deze functie kunnen voorzien.

OnePlus IDEA

Het idee komt voort uit het IDEAS-forum van OnePlus, waar klanten ideeën voor nieuwe functies voor kunnen stellen. Zo heel erg lastig zal het niet zijn om de functie te implementeren: momenteel maakt OnePlus gebruik van zijn eigen ‘Ambient Display’, waarop het notificaties laat zien, evenals de tijd. Normaliter moet je het scherm bereiken door de telefoon op te tillen, of tweemaal het scherm aan te tikken. Voorlopig blijven wij – in afwachting van de daadwerkelijke Always on Display – op het scherm tikken om onze notificaties te zien. Maken jullie gebruik van Always on Display-functies? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk