OnePlus 7T krijgt november-beveiligingspatch met OxygenOS 10.0.7

OnePlus 7T krijgt november-beveiligingspatch met OxygenOS 10.0.7

OnePlus 7T

Zoals we van OnePlus gewend zijn, maakt het zijn OxygenOS-updates bekend via het OnePlus Forum. Vrijdagmiddag publiceerde OnePlus een korte updatemelding, over de OxygenOS 10.0.7-update die op het moment van schrijven uitrolt naar gebruikers van de OnePlus 7T. Twee belangrijke elementen in de 10.0.7-update, zijn de beveiligingspatches van november 2019 en verbeteringen in de kwaliteit van de foto’s die je maakt met de camera’s van de 7T. Naast deze veranderingen is er gewerkt aan de standaard aanpassingen in OxygenOS, die de telefoon nog net iets beter laten werken.

OnePlus' OxygenOS 10

De OnePlus 7T kwam uit de doos met Android 10 en OxygenOS 10.0

Zo zou het RAM-beheer in OxygenOS zijn verbeterd, heeft OnePlus ‘aanpassingen’ doorgevoerd om problemen met het zwart-witte scherm in sommige apps op te lossen en zijn er stabiliteits- en ‘algemene’ oplossingen doorgevoerd. Wat opvalt is dat het de beveiligingspatches van november heeft doorgevoerd, in plaats van de beveiligingspatches van december 2019. In december is er juist een beveiligingsprobleem boven water gekomen, dat inmiddels is aangepakt in de patches van december. Voor een update midden december, loopt de fabrikant inmiddels ‘achter de feiten aan’.

Snelle uitrol

OnePlus geeft aan dat de update allereerst beschikbaar zal zijn voor een klein deel van de doelgroep. Op een later moment geeft het de update vrij voor een bredere doelgroep – voor gebruikers die niet kunnen of willen wachten op de update, is er een oplossing. Zodra je een VPN instelt op Duitsland of Canada, zal de update direct te downloaden zijn. Het Chinese bedrijf rolt de updates namelijk uit per regio, waardoor een VPN-connectie het perfecte hulpmiddel kan zijn om de update binnen te halen. Let wel, het kan zo zijn dat dat de update de eerste dagen nog een aantal ‘kleine problemen’ bevat.

Foto van de OnePlus 7T

Zulke problemen worden meestal snel opgelost, in de vorm van een hotfix. Op het OnePlus Forum is te lezen, dat deze OxygenOS 10.0.7-update bij sommige gebruikers arriveert als zijnde OxygenOS 10.0.3. Het bedrijf is er van op de hoogte en zoekt naar een oplossing; het lijkt geen impact te hebben op de functioneren van het besturingssysteem. Gebruikers kunnen deze update zonder problemen installeren in het geval dat de updatenaam via de ingebouwde OTA-sectie verschilt van 'OxygenOS 10.0.7'.

OnePlus 7T
3800 mAh
6.55 inch - 2400 bij 1080 px
128/256 GB
Qualco Snapdragon 855 Plus

Meer info

OnePlus 7T
3800 mAh
6.55 inch - 2400 bij 1080 px
128/256 GB
Qualco Snapdragon 855 Plus

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties