Nothing teaset eerste telefoon: de Nothing Phone (1): dit weten we

Nothing teaset eerste telefoon: de Nothing Phone (1): dit weten we

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het nieuwe techbedrijf Nothing heeft bekend gemaakt dat het werkt aan zijn eerste smartphone. De details over het toestel zijn beperkt, maar het zal werken met een kale Android-schil en een open ecosysteem dat ook aangepast is voor producten van derden.

Nothing Phone (1)

Het komt niet geheel uit het niets, de eerste telefoon van het nieuwe merk Nothing. Nothing is het techbedrijf van Carl Pei, een van de oprichters van OnePlus. Nothing maakt bekend dat het werkt aan een eerste smartphone waarmee het naar eigen zeggen de "slapende smartphonemarkt wil wakker maken". Dat zei Carl Pei bij een livestream op YouTube.

De details die Nothing deelt over zijn Nothing Phone (1) zijn heel schaars. We krijgen het design nog niet te zien, maar Car Pei sprak al wel over de software. Nothing OS, de softwareschil van het bedrijf, is gebaseerd op een kale Android-ervaring. De focus ligt op snelheid en beperkte afleidingen door animaties. We krijgen al een voorbeeld te zien van de interface met onder andere de geluidsrecorder en een widget op het startscherm. Toch wil het bedrijf voornamelijk met Google-apps aan de slag gaan en het zweert ook bloatware af.

Nothing-launcher

Nothing heeft daarnaast naar eigen zeggen aandacht voor de geluidskwaliteit van zijn telefoon en stelt dat de Phone (1) kan rekenen op vier jaar beveiligingsupdates en drie versie-updates. Het merk mikt op een open ecosysteem. Het zal zijn launcher in april beschikbaar stellen in de Play Store en verder wil het met zijn software zelf integraties maken met andere techproducten. Carl Pei geeft de Apple Air Pods en Tesla-auto's als voorbeeld.

In zijn livestream laat Nothing verder partners zien en het toont daarbij onder andere Google, Samsung, Qualcomm en Sony. Verdere details over de Nothing Phone (1) ontbreken nog op dit moment en het is niet bekend wanneer Nothing met meer nieuws over het toestel naar buiten komt.

Alternatief voor Apple

Het is opmerkelijk dat Nothing zijn launcher al gratis beschikbaar bestelt voor zijn eerste telefoon op de markt is en dat het integraties mogelijk maakt met AirPods. Het merk heeft namelijk zijn eigen draadloze Ear (1)-oortjes. Toch behoort dat Volgens Carl Pei juist tot de strategie van het merk.

Gerelateerde artikelen

"Als je producten wil die naadloos met elkaar verbinden en werken is Apple de enige keuze. De MacBook, de iPhone, de iPad en de AirPods werken samen, zoals je het wil", merkt Carl Pei op. "Maar zodra je dat ecosysteem verlaat en kiest voor een Windows-pc of Android-telefoon valt alles in elkaar. Er is geen alternatief voor Apple en dat betekent dat consumenten geen keuze hebben en innovatie vertraagt. Dat is niet hoe het hoort te zijn en daarom is Nothing er."

Nothing doet ten slotte ook opnieuw een oproep aan de community om mee te investeren in zijn projecten. Je kan de teaser van de Nothing (1) en Nothing OS in onderstaande video bekijken. Wat denk jij van de filosofie die Carl Pei schetst met Nothing. Heb je hoge verwachtingen van de eerste telefoon van Nothing? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Nothing

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk