Nothing Phone (1) heeft geen flagship-chipset, in het zwart gelekt

Nothing Phone (1) heeft geen flagship-chipset, in het zwart gelekt

Er zijn nieuwe renders gelekt waarop de Nothing Phone (1) in zijn zwarte tint te zien is, voorheen kregen we alleen de witte variant te zien. Nothing zal geen flagship-processor gebruiken, maar wel een Snapdragon 778G Plus. Dat is wel nog steeds een capabele chipset.

Nothing Phone (1)-chipset

Nothing heeft eindelijk bekend gemaakt welke chipset precies gebruikt wordt als motor van zijn allereerste smartphone. De Snapdragon 778G Plus kennen we van de Motorola Edge 30 die we al uitgebreid en met benchmarks konden testen. Het is een chipset met een 5G-modem die goed presteert, al is hij ook niet te vergelijken met een krachtpatser als de Snapdragon 8 Gen 1.

Tegen Input Mag vertelt Carl Pei, oprichter van zowel OnePlus als Nothing, dat het bedrijf een heel weloverwogen keuze heeft gemaakt. De prijs, prestaties en het energieverbruik van de processor hebben daarbij een rol gespeeld. Carl Pei stelt dat de Snapdragon 778G Plus zuiniger is dan Qualcomms krachtigste processors en Nothing heeft ervoor gezorgd dat zijn telefoon toch geen compromissen maakt wat features betreft. Qualcomm heeft op vraag van Nothing speciaal ondersteuning voorzien voor draadloos opladen, wat normaal niet kan met de midrange processor.

Zwarte tint

Tot nu toe konden we de Nothing Phone (1) enkel zien op afbeeldingen waar hij in zijn witte tint verscheen, al dan niet gepaard met parkieten. De bekende geruchtenverspreider Ishan Agarwal deelt nu ook afbeeldingen waarop de telefoon met een zwarte tint te zien is. Ook die variant komt uiteraard met de 900 witte LED's.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Nothing Phone (1) heeft geen flagship-chipset, in het zwart gelekt

Verder verwachten we over dat de Nothing Phone (1) een 6,55 inch scherm krijgt. Het is een OLED-paneel met een 120Hz verversingssnelheid. De telefoon krijgt minstens 8 GB RAM en 128 GB opslag en hij krijgt een 4.500 mAh accu die kan opladen met een 45W snellader. Bij deze telefoon zit de vingerafdrukscanner aan de zijkant en de telefoon werkt met Android 12 en het eigen Nothing OS. De Nothing Phone (1) verschijnt op 12 juli en hij zal om en bij de 500 euro kosten. De keuze voor de Snapdragon 778G Plus draagt zeker bij aan de midrange prijs.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Nothing? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Lees meer over:
Nothing Nothing Phone (1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties