Nothing Phone (1) krijgt Android 13 maar niet dit jaar

Nothing Phone (1) krijgt Android 13 maar niet dit jaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De laatste paar dagen staat Androidworld in het teken van Android 13. Google heeft deze spiksplinternieuwe Androidversie namelijk op 15 augustus aangekondigd en smartphonefabrikanten spelen hier handig op in door hun updateplannen naar buiten te brengen. De volgende fabrikant die meer details over Android 13 geeft is Nothing.

Nothing Phone (1) en Android 13

Nothing is een compleet nieuwe speler op de smartphonemarkt en deze nieuwkomer lanceerde op 12 juli zijn allereerste smartphone, de Nothing Phone (1). De Nothing Phone (1) werkt met Android 12 en het eigen Nothing OS. Het merk heeft al aangegeven dat de telefoon drie jaar lang Android-upgrades krijgt, dus Android 13, Android 14 en Android 15. Verder kan de telefoon rekenen op vier jaar ondersteuning voor beveiligingsupdates.

Gerelateerde artikelen

Nu Google Android 13 heeft aangekondigd, is men ontzettend benieuwd naar de komst van deze versie naar de Nothing Phone (1). Android Authority heeft navraag gedaan bij het bedrijf en kreeg het volgende antwoord:

We werken er altijd hard aan om de gebruikerservaring van Phone (1) te verbeteren. Om dit te garanderen, zullen updates van het besturingssysteem beschikbaar worden gesteld voor regelmatige download. Met betrekking tot Android 13, deze versie wordt in de eerste helft van 2023 gelanceerd voor gebruikers van de Phone (1). Voordat we het uitbrengen, willen we de software-upgrade verfijnen met de hardware van Nothing. We houden jullie zeker op de hoogte met meer informatie.

Nothing over de uitrol van Android 13 voor de  Phone (1)

Dit is interessant, aangezien Nothing OS vrij dicht bij standaard Android ligt. "Nothing OS is een vrij kale schil over Android die erg veel weg heeft van het 'normale' Android zoals Google het bedoeld heeft", schreef Jelle in zijn review over de Phone (1). Blijkbaar heeft Nothing meer tijd nodig om hun softwareschil aan te passen aan Android 13. Samsung zal naar verwachting zijn eerste stabiele Android 13-updates in oktober of november uitbrengen, terwijl deze software vrij veel aanpassing heeft. Zelfs OnePlus, die toch wel tegen wat updateproblemen is aangelopen de afgelopen tijd, zal tegen het einde van dit jaar Android 13 voor een aantal OnePlus-telefoons uitbrengen.

Kortom, eigenaren van de Phone (1) die uitkijken naar een snelle uitrol van Android 13 zullen wellicht teleurgesteld zijn. In het slechtste scenario zullen ze tot midden 2023 moeten wachten. Carl Pei reageerde vorige week op een vraag over Android 13: "Een product is meer dan alleen de specificaties, functies en versienummers."

Nothing Phone (1)

De Nothing Phone (1) is een midranger met sterke specificaties voor een interessante prijs. De telefoon komt met de Snapdragon 778G Plus, een 6,55 inch Full HD+ AMOLED-scherm met een 120Hz verversingssnelheid en drie camera's. Achterop zitten een 50 MP hoofdcamera en een 50 MP groothoekcamera die ook macrofoto's kan schieten. Aan de voorkant zit een 16 MP selfiecamera.

De Nothing Phone (1) is beschikbaar in de kleuren Silver en Black en koop je vanaf 469 euro.

  • Bijzonder en luxueus design
  • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Nog niet helemaal af (foutjes in software)
  • Niet geheel water- en stofdicht
Bekijk meer specificaties
Updateplannen voor Android 13

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk