Nokia verkocht in Q4 meer telefoons dan HTC, Google en ASUS

Nokia verkocht in Q4 meer telefoons dan HTC, Google en ASUS

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Nokia

Vorig jaar net voor de zomer bracht HMD Global zijn eerste smartphone onder de naam Nokia in Europa uit. Een ex-werknemer van Nokia heeft het bedrijf opgezet en voor 10 jaar de licentie om Nokia-toestellen te produceren gekocht. Tijdens het Mobile World Congress van 2017 presenteerde het nieuwe bedrijf de Nokia 3 en de Nokia 5. De Nokia 6 was al uitgebracht in China maar kwam ook naar Europa. Naast deze drie smartphones met Android bracht het ook de Nokia 3310 opnieuw uit (met Snake) wat het bedrijf alleen nog maar meer publiciteit bezorgde.

De toestellen van Nokia deden het direct goed in Europa, maar in Nederland was de start nog voorzichtig omdat er bij KPN niet genoeg voorraad van de Nokia 6 voorhanden was. Nokia is erg succesvol in het Verenigd Koninkrijk waar het bij de top 3 best verkopende smartphonemerken hoort. Het feit dat Nokia een pure versie van Android gebruikt maakt het merk ook erg populair.

Q4 2017

Aan het begin van elke nieuwe periode in het jaar komen de cijfers van de periode ervoor uit. We hebben de laatste tijd al een aantal artikelen geschreven over de verkoopcijfers van verschillende merken. Ook die van Nokia zijn bekend gemaakt en het blijkt dat de Finnen het helemaal niet zo slecht doen.

De analist Neil Shah zet de verkoopcijfers van Nokia in het vierde kwartaal van 2017 voor ons in het juiste perspectief. In het laatste kwartaal verkocht Nokia al 4.4 miljoen smartphones en dat is meer dan Sony, HTC, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad en ASUS. In het derde kwartaal waren dat er nog 'maar' 2.8 miljoen. Nokia doet het dus beter dan een aantal grote en gevestigde namen in de smartphone-industrie en dat is een compliment waard.

MWC 2018

Over twee weken begint het Mobile World Congress en daar zal Nokia weer van zich doen spreken. Men verwacht daar een aantal nieuwe toestellen waaronder de Nokia 6 (2018) voor de wereldwijde release, de Nokia 7 Plus, Nokia 9, en een Nokia 3310 voorzien van 4G.

Bron: PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk