Deze Nokia-telefoons krijgen de Android 11-update

Deze Nokia-telefoons krijgen de Android 11-update

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Android 11

HMD Global publiceert elk jaar een grafiek op Twitter, waarmee ze hun fans op de hoogte stellen van de aanstaande Android-updates. Voor Android 11 ligt dat niet anders, zo bleek toen op het account van Nokia Mobile de afbeelding verscheen. Iets te vroeg, bleek later: de afbeelding verdween namelijk van Twitter en enkel schermafbeeldingen tonen nog het bewijs van de geplaatste tweet. In de tweet zien we drie kwartalen, waarvan de laatste eindigt in juni 2021 (Q2).

Nokia's tweet die, vermoedelijk, per ongeluk te vroeg is geplaatst

Per kwartaal zullen verschillende toestellen van de Android 11-update voorzien worden, te beginnen met het vierde kwartaal van dit jaar. Nokia’s bedoeling is om voor het einde van het jaar de Nokia 8.3 5G, Nokia 2.2, Nokia 5.3 en de Nokia 8.1 van Android 11 te voorzien. In het eerste kwartaal van 2021 volgen daarop de Nokia 1.3, Nokia 2.3, Nokia 2.4, Nokia 3.4 en tot slot de Nokia 4.2.

Het tweede kwartaal zal tot slot gebruikt worden om de Nokia 3.2, Nokia 6.2, Nokia 7.2, Nokia 1 Plus en de Nokia 9 PureView te updaten naar het nieuwste Android-besturingssysteem. Wat opvalt is dat de Nokia 9 PureView, het high-end model van Nokia, in de laatste updatefase de Android 11-update mag ontvangen. Voor Nokia’s high-end 8 Sirocco is het spel over en uit: die telefoon ontving dit jaar, met de update naar Android 10, zijn laatste Android-upgrade.

Nieuwe functies

Android-upgrades gaan uiteraard gepaard met de nodige functietoevoegingen. Zo kreeg Android 11 een geheel vernieuwd power menu met directe toegang tot de bediening van slimme apparatuur als lampen en beveiligingscamera’s. Een andere toevoeging komt in de vorm van ‘Bubbles’-meldingen, een idee dat je mogelijk kent van Facebook Messenger. Dit werkt onder andere met Telegram en zal in de toekomst mogelijk werken met diensten als WhatsApp.

Voor het eerst sinds lange tijd kreeg Android een nieuw power menu

Verder zijn de privacy- en beveiligingsfuncties in Android 11 aangepast, kreeg Android ingebouwde bediening voor media in de snelle instellingen en werden er optimalisaties voor 5G-netwerken in het besturingssysteem doorgevoerd. Of Nokia eigen aanpassingen zal inbrengen in Android 11, is nog onbekend.

Beschikbaarheid

Op welke data Nokia de updates precies zal uitrollen, zal onbekend blijven tot de updates uitrollen. Opmerkelijk is ook dat Nokia de tweet met dit updateschema verwijderde na het publiceren, dus mogelijk komen er nog kleine wijzigingen aan het huidige schema.

Welke Nokia-telefoon heb jij in bezit? Krijgt deze nog updates, al is het maar in de vorm van beveiligingspatches? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk