Deze Nokia-smartphones krijgen binnenkort Android Pie

Deze Nokia-smartphones krijgen binnenkort Android Pie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nokia en Android Pie

De Nokia 7 Plus is het eerste toestel van HMD Global dat een update, na enige vertraging, naar Android Pie heeft mogen ontvangen. Zoals we gewend zijn van HMD, kunnen we op korte termijn meer Nokia's met Android Pie in het straatbeeld zien. Op het aankondigingsevent van de nieuwe Nokia 7.1 kwam het bedrijf met meer informatie hierover.

Als eerste zijn de Nokia-toestellen met een Snapdragon uit de 600-serie aan de beurt, en dan hebben we het over de Nokia 6.1 en Nokia 6.1 Plus. De eerste is in de Benelux leverbaar en kan deze maand nog een update naar Pie verwachten. De plus-versie werd in juli voor Hong Kong gelanceerd en we hoopten dat het toestel gisteren voor de Europese markt zou worden aangekondigd, maar dat is niet gebeurd. Toch kan ook deze smartphone deze maand nog een Pie-update-melding in de notificatiebalk krijgen. De Nokia's met het cijfer '8' in de naam komen een maand later aan hun trekken. De Nokia 8 en de Nokia 8 Sirocco krijgen in de november een update naar de nieuwste Android-versie.

Nokia en Android Pie

Wanneer precies en in welke landen de update als eerste wordt aangeboden, is niet bekend gemaakt. Het is wel erg aannemelijk dat het bedrijf, als we kijken naar het verleden, zich aan zijn woord houdt.

Na de Pixel-toestellen en de Essential Phone, is de Nokia 7 Plus het derde toestel dat een stuk Pie heeft gekregen. In de komende maanden komen daar dus een viertal smartphones bij, en daarmee hopen we Android 9.0 Pie voor het eerst in de komende distributiecijfers terug te zien.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk