Werkt Nokia aan een gaming-smartphone?

Werkt Nokia aan een gaming-smartphone?

Nokia en gaming

Als meerdere bedrijven hetzelfde doen dan noemen we dat een trend, en het is een trend om een gaming-smartphone te bouwen. Dat is allemaal in gang gezet door Razer die met zijn Razer Phone een mooi, maar duur product neerzette. Daarna volgde de rest, Xiaomi kwam met zijn BlackShark, Asus met de ROG Phone en Honor met de Honor Play. Nokia heeft blijkbaar beslist dat het niet langer kan achterblijven.

Nokia India Game Phone

Het Twitteraccount van Nokia India heeft een kleine teaser geplaatst bestaande uit een kort filmpje en een tekst. Het filmpje laat een scene zien uit een shooter en de tekst luidt: "Stay tuned for a phone you can #GameOn" Nokia vraagt ons om te wachten op een smartphone waarop je kan gamen. De conclusie dat Nokia aan een echte gaming-smartphone met bijvoorbeeld 120 Hz-beeldscherm zoals de Razer Phone werkt, durf ik niet te nemen. Ten eerste kun je op elke smartphone gamen, dus wat dat betreft zegt de teaser niks. En waarom zou Nokia een speciaal model uitbrengen voor de gamers, want dat past namelijk helemaal niet bij de huidige strategie van het bedrijf. Nokia wil eerst heel veel smartphones verkopen om winst te gaan maken. Eens ze een bepaald marktaandeel hebben bereikt, kunnen ze aan niche-producten zoals gaming gaan denken, eerder niet.

Maar wat dan?

Waarschijnlijk bedoelt Nokia dat de smartphone in kwestie ook een smartphone is waarop je goed kan gamen. In principe kun je dat op elke smartphone, maar een goed scherm met een hoge refesh-rate zou zeker fijn zijn. Nokia kan ook hetzelfde doen als Samsung en een samenwerking aangaan met een partij uit de gaming-wereld. We zullen zien wat de toekomst ons brengt.

Bron: GSMArena

Lees meer over:
Nokia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties