Nokia kondigt nieuwe Androidtoestellen aan

Nokia kondigt nieuwe Androidtoestellen aan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nokia 6, Nokia 5 en Nokia 3

De Nokia 6 is al aangekondigd in China maar komt nu ook in Nederland op de markt. Het toestel is opgetrokken uit een aluminium unibody-behuizing met daarin een 5.5 inch full HD-scherm gemaakt van 2.5D Gorilla Glass. Er ligt een 1.2Ghz Qualcomm Snapdragon 430-octacoreprocessor in met daarbij 3GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen, een 16 en een 8 megapixelcamera met ondersteuning voor F/2.0-aperture. Ook een vingerafdrukscanner ontbreekt niet.

Qua geluid zien we twee versterkers met Dolby Atmos-geluid en de accu heeft een capaciteit van 3000mAh. Google Assistant is aanwezig, en ook Google Foto's is standaard geïnstalleerd. Er is ook een speciale editie van de Nokia 6 gelanceerd, met een glinsterende zwarte achterkant, 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen.

Onder de Nokia 6 bevinden zich de Nokia 3 en Nokia 5. De Nokia 5 heeft een 5,2 inch scherm van 720p, een aluminium body en zal in vier kleuren beschikbaar zijn: blauw, koper, zwart en zilver. In dit toestel een camera van 12 megapixels. Dezelfde Snapdragon 430-processor als de Nokia 6 verzorgt de kracht, alleen is er nu 2GB aan werkgeheugen.

De Nokia 3 zal zich aan de onderkant van de budgetmarkt positioneren met passende specificaties. Er is een 5 inch HD scherm aanwezig en net als de 5 en 6 is de telefoon van aluminium. Selfies moeten prima kunnen met de 8MP frontcamera met groothoek.

Alle drie de Nokia Android-smartphones zullen standaard met Android Nougat verschepen, en HMD belooft de maandelijkse beveiligingsupdates consequent uit te brengen, net als de grote systeemupdates van Android.

Nokia 3310

Sommige mensen kennen hem nog wel en hebben er veel mee gebeld en Snake erop gespeeld, de Nokia 3310. Een toestel dat het nog steeds deed na een rondje wasmachine en het ook nog eens week volhield op één accu. HMD Global wil nu in het kader van een eerbetoon een moderne variant van dit toestel uitbrengen. Snake is ook terug en kan vanaf nu worden gespeeld op Facebook Messenger, maar dit kan ook op de Nokia 3310 zelf.

De standbytijd is een maand, terwijl de telefoon 22 uur gebruikt kan worden voordat deze leeg is. De iconische Nokia-ringtone keert ook terug op deze iconische telefoon.

HMD Global is de fabrikant die de Nokia-toestellen heeft gemaakt. Dit bedrijf is opgericht door een oud-medewerker van Nokia, en was ook al verantwoordelijk voor de lancering van de Nokia 6. HMD heeft een licentie voor tien jaar afgenomen om de Nokia-merknaam te gebruiken en daarbij zullen verschillende smartphones en tablets worden uitgebracht voorzien van Android.

Nokia 3, 5 6 en 3310 kopen

De Nokia 6 zal een prijs krijgen van 230 euro, terwijl de Nokia 6 Special Edition voor 299 euro over de toonbank gaat. De Nokia 5 zal 189 euro kosten, en de Nokia 3 140 euro. De telefoons moeten in het tweede kwartaal van 2017 beschikbaar zijn. Dit geldt ook voor de Nokia 3310. De prijs hiervan bedraagt 49 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk