'Nokia 9.1 PureView komt in 2020 met Snapdragon 855 Plus'

'Nokia 9.1 PureView komt in 2020 met Snapdragon 855 Plus'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nokia 9.1 PureView

De Nokia 9 PureView was Nokia's vlaggenschip dat dit jaar uitpakte met vijf camera's op de achterkant. De telefoon haalde ook het nieuws door problemen met zijn vingerafdrukscanner en een vertraagde lancering die ervoor zorgde dat de telefoon arriveerde met een oude chipset, namelijk de Snapdragon 845. Het lijkt erop dat een nieuw vlaggenschip van Nokia, dat mogelijk '9.1 PureView' zal heten volgend jaar hetzelfde lot wacht.

Het is de bekende geruchtenverspreider 'Nokia anew' die op Twitter een mysterieuze boodschap teaset: "Het volgende Nokia-vlaggenschip zal een welbekende traditie verderzetten van HMD". HMD verwijst naar 'HMD Global', het Finse bedrijf dat de Nokia-merknaam bezit. Uit de tweet kan je niet meteen afleiden naar welke "welbekende traditie de Twitteraar verwijst, maar de '#Qualcomm'-vermelding doet vermoeden dat het gaat om het gebruiken van een oudere chipset in vlaggenschepen.

Nokia 9.1 PureView gerucht

Geschiedenis herhaalt zich

De Twitter-gebruiker bevestigt ook in de reacties dat hij verwijst naar de processor van het volgende high-end toestel van Nokia. Voor de Nokia 9 PureView dit jaar met de Snapdragon 845 op de markt kwam in plaats van de nieuwere Snapdragon 855 gebeurde hetzelfde met de Nokia 8 Sirocco. Die telefoon kwam een jaar eerder met de Snapdragon 835 op de markt wanneer andere fabrikanten van de Snapdragon 845 gebruik maakten voor hun vlaggenschepen.

Het lijkt er dus op dat een opvolger van de Nokia 9 PureView begin volgend jaar met de Snapdragon 855- of Snapdragon 855 Plus-chipset gelanceerd wordt. Die lancering vond vorig jaar plaats op de MWC-beurs in Barcelona. In een recente teaser hint Nokia naar een smartphonelancering op 5 december, wat erop wijst dat het vlaggenschip mogelijk dit jaar nog wordt onthuld, al kan het ook om een andere telefoon gaan. Toch hoeft het niet enkel negatief te zijn om een telefoon met oudere chipset te lanceren, want op die manier kan ook de prijs van de telefoon dalen. Over andere specificaties van het aankomende toestel is nog niets bekend.

Nokia 9 PureView officiële afbeelding

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk