Screenshots bevestigen specificaties high-end Nokia 8

Screenshots bevestigen specificaties high-end Nokia 8

Nokia 8

Nokia is dit jaar weer helemaal terug. Tijdens MWC kondigde het bedrijf, onder licentiehouder HMD, de Nokia 3, 5 en 6 aan. Geen van deze toestellen had specificaties die zich met de huidige high-end smartphones kon meten. Daar gaat de Nokia 8 verandering in brengen. En het goede nieuws is dat geruchten geeneens over een erg hoge prijs spreken.

Er zijn nu een drietal foto's gelekt van de Nokia 8. Daarop heeft iemand een app en de instellingen opgezet zodat we de specificaties over het toestel komen te weten. Deze waren door andere berichten al enigszins bekend, maar deze foto's bevestigen dit beeld.

Op de foto's zien we de Nokia 8 liggen. Meteen vallen de grote bezels op. De resolutie van 2560 x 1440 van het 5.25 inch scherm bevestigen ook dat een 'gewoon' 16:9 scherm is, en dus geen uitgerekte beeldverhouding zoals we al eerder zijn tegengekomen op de LG G6, Galaxy S8 en onlangs zelfs bij Sharp. De pixeldichtheid van het scherm komt hiermee op 559. Er is 4GB werkgeheugen aanwezig, al wordt er naar verluidt ook gewerkt aan een versie met 6GB. Het is nog niet duidelijk of deze versie ook naar Europa komt, of bijvoorbeeld voorbehouden blijft aan andere markten. Aan de achterkant worden twee 13 megapixels camera's genoemd. Deze worden in samenwerking met Zeiss ontwikkeld.

De software lijkt nog niet helemaal af voor productie: het geheel draait dan al wel op Android 7.1.1, de één na meest recente Android-versies na 7.1.2, maar de beveiligingspatch is nog op juli blijven hangen. Dit zal voor de lancering waarschijnlijk wel veranderen, aangezien Nokia software-updates hoog in het vaandel heeft staan.

Dat de Nokia 8 om de hoek staat merken we aan meerdere zaken. Ten eerste gaat het gerucht dat het toestel op 16 augustus wordt aangekondigd, en ten tweede zijn de steeds vaker gelekte specificaties en foto's een indicatie dat de Nokia 8 eraan komt. In de huidige tech-wereld blijven er nog maar bijzonder weinig zaken geheim voordat ze worden gelanceerd, en dat is bij de Nokia 8 niet anders...

Bron: PocketNow

Nokia 8
3090 mAh
5.3 inch - 2560 bij 1440 px
64 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

Nokia 8
3090 mAh
5.3 inch - 2560 bij 1440 px
64 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
Nokia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties