De Nokia 2.1 draait nu op Android 9.0 Pie Go-editie

De Nokia 2.1 draait nu op Android 9.0 Pie Go-editie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nokia 2.1

Nokia heeft één van zijn voordeligste telgen voorzien van een update naar versie 9.0 Pie van Android, de Nokia 2.1. Juho Sarvikas, de Chief Product Officer (CPO) van HMD Global, maakte het nieuws bekend in onderstaande tweet. Tik op de afbeelding om de video te bekijken. De man vermeldt niet expliciet dat het gaat om de Android Go Edition voor telefoons met minder krachtige hardware, maar dat is wel erg aannemelijk omdat de telefoon eerder op Oreo Go-editie draaide.

Screenshot van de aankondiging

De Nokia 2.1 is een voordelige Android Go-telefoon met een 1,4 GHz Snapdragon 425-processor in combinatie met 1 GB RAM. Het toestel heeft verder een groot 5,5 inch scherm en een stevige batterij van 4000 mAh. Het toestel is sinds augustus vorig jaar beschikbaar voor 119 euro.

[tds=6439]

Android 9.0 Pie Go-editie

De Nokia 2.1 is de zoveelste telefoon van Nokia die een versie-update mag verwachten. Vermits het om Android Pie Go-editie gaat, is het nog niet duidelijk wat voor nieuws gebruikers mogen verwachten. Android Pie voor de Nokia -telefoons komt met nieuwe snelle instellingen, een verbetering voor de Niet Storen-modus, Digitaal Welzijn, batterijbeheer met meer aanpassingsmogelijkheden, nieuwe navigatie-gestures, enzovoort. Android 9.0 Pie Go-editie komt onder meer met extra bezuinigingen in de interne opslag, snellere opstartprestaties en een extra beveiligingslaag dankzij Verified Boot.

Heb jij de update naar Android 9.0 Pie Go ontvangen op je Nokia 2.1? De update zou beschikbaar moeten zijn OTA (Over The Air). Welke nieuwigheden zijn er te zien in de changelog? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Nokia 2.1

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk