Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

 • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Nieuwe games in de Google Play Store week 24: Man of Steel, Pet Rescue Saga, Dispicable Me en meer

· 14 juni 2013

Elke week worden er vele nieuwe applicaties en games in de Google Play Store geplaatst. Elke week selecteren wij een aantal applicaties (Nieuwe apps in de Google Play Store) en een aantal games (Nieuwe games in de Google Play Store) die we voor jullie op een rijtje zetten zodat je vlak voor het weekend zeker weet dat je je niet hoeft te vervelen.

Man of Steel

Vanaf 20 juni draait de film Man of Steel hier in de bioscoop. Deze film draait om het leven van Superman, net als de gelijknamige Androidgame. In deze game neem je het op tegen je buitenaardse tegenstander in één-op-één-gevechten. Deze gevechten zien er erg mooi uit en deze game zit veel beter in elkaar dan de gemiddelde filmgame. Dat komt waarschijnlijk omdat men zich heeft beperkt tot, wat betreft gameplay, redelijk beperkte spelmogelijkheden. Je hoeft namelijk alleen maar te vechten, waarbij je door te slepen en te tikken op het scherm afrekent met je tegenstanders.  

De extra's in deze game doen het hem: er zijn mooi geanimeerde verhaalfragmenten die in comicstijl worden weergegeven en voor elk gevecht zul je een schitterend uitziende 3D-animatie zien die moeiteloos overgaat in de vele gevechten. Hierdoor gaat de game niet zo snel vervelen als bij soortgelijke games. Man of Steel kost €3,74 en is hier in de Google Play Store te vinden. Let wel op dat de game meer dan een gigabyte groot is.

Man of Steel voor Android
 

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

Nee, deze week ben ik geen nieuwe zombie-games tegengekomen, maar natuurlijk wél weer een nieuwe Gameloft-game. De spellen van Gameloft zijn vaak in twee categorieën in te delen: klonen van bekende games en filmgames. In beide soorten games blinkt Gameloft in ieder geval uit en de game die draait om de minions uit Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke) is niet anders. Deze zogenaamde endless runninggame is duidelijk geïnspireerd op Temple Run. Met je minion probeer je daarbij allerlei obstakels te omzeilen. Ook probeer je andere minions de loef af te steken én bananen te verzamelen.

Deze game is weinig origineel, maar zit wel heel erg goed in elkaar. De 3D-graphics zijn echt uitstekend en de animaties zijn voor de liefhebbers van de minions uit Despicable Me ook nog eens erg vermakelijk. Verschrikkelijke Ikke is gratis en kan hier in de Google Play Store worden gevonden.

Verschrikkelijke Ikke voor Android

Color Zen

De game Color Zen is een eenvoudige puzzelgame die er voor moet zorgen dat je weer lekker ontspannen wordt. Daarom hebben de makers van deze game zo frustrerend mogelijke puzzels bedacht. Nee, niet echt: Color Zen ziet er op het eerste gezicht erg eenvoudig uit en dat is het spelconcept ook zeker. Je ziet verschillende vormen op het speelveld die verschillende kleuren hebben. Door twee vormen met dezelfde kleur tegen elkaar aan te bewegen, verandert de achtergrondkleur in de kleur van deze figuurtjes. Alles wat diezelfde kleur heeft, wordt 'opgeslokt'. Het is de bedoeling om zo alle figuurtjes weg te spelen, maar wel over te blijven met de kleur die de rand van het speelveld heeft. OK, het klinkt een stuk ingewikkelder dan het in de praktijk is.

Color Zen is erg leuk om te spelen en doordat het, zeker in het begin, niet al te lastig is, ook zeker ontspannend. Dit, in combinatie met een lekker achtergrondmuziekje zou er inderdaad wel eens voor kunnen zorgen dat je stress wat minder wordt. Color Zen kost €0,76 en kan hier in de Google Play Store gevonden worden.

Color Zen voor Android

Pet Rescue Saga

Van de makers van Candy Crush Saga en Bubble Witch Saga is er nu een nieuwe 'Saga'-game. In deze game probeer je huisdieren te redden van de gemene Snatchers. Dat doe je uiteraard door je Facebookvrienden lastig te vallen met statusupdates en game-uitnodigingen. Nee, dat doe je door meerdere blokken die dezelfde kleur hebben te selecteren. Alle blokken die dezelfde kleur hebben en met elkaar verbonden zijn, zullen dan verdwijnen. Je moet hierbij wel tactisch te werk gaan: je wil graag álle blokken wegspelen en ook nog eens een hoge score halen door zoveel mogelijk blokken tegelijk weg te spelen.

Het concept achter de Saga-spellen is alles behalve vernieuwend. Er zijn al tientallen, zo niet honderden games beschikbaar die hetzelfde spelelement hebben, maar ontwikkelaar King.com doet zeker iets goed: de Saga-games hebben al meer dan 190 miljoen spelers wereldwijd. Ook Pet Rescue zit weer prima in elkaar en zal voor de fans van de andere games uit de serie weer een leuke afwisselling bieden. Pet Rescue Saga is gratis en hier te vinden in de Google Play Store.

Pet Rescue Saga voor Android

Stargate SG-1: Unleashed Ep 1

Het is alweer 15 jaar geleden dat de eerste aflevering van Stargate SG-1 op de buis verscheen en blijkbaar is het tijd voor een Androidgame. De game Stargate SG-1: Unleashed Ep1 heeft een verhaallijn die is geschreven door Sally Malcolm, schrijfster van verschillende Stargate-boeken. De stemmen in de game zijn ingesproken door de hoofdrolspelers van de originele serie. Helaas heb ik nog niet heel veel tijd gehad om de game uitgebreid te spelen, maar de eerste indruk is redelijk. De game is gedeeltelijk avonturengame en gedeeltelijk actie. Daarbij dien je Jaffa te doden door ze neer te schieten, wat mij betreft hadden de 'headshot'-momenten wel achterwege mogen blijven. Er zijn ook veel quick-time-momenten, waar je snel een bepaalde beweging moet maken of op het scherm moet drukken om de game wat meer interactie te geven.

Stargate SG-1: Unleashed Ep 1 kost €4,49 en is hier in de Play Store te vinden. 

Stargate SG-1 Unleashed voor Android

Pixel Puzzle

Nét voor de deadline van de 'Nieuwe Games' kregen we nog een tip voor een leuke game van Nederlandse bodem. Gisteren is de puzzelgame Pixel Puzzle gelanceerd en uiteraard heb ik deze game even gespeeld. Pixel Puzzle is erg goed voor je kortetermijngeheugen: je dient een kleurenpatroon te onthouden en te reproduceren. Dit doe je door op de vakjes van het speelbord te klikken. Met één druk krijg je kleur nummer één, met twee klikken de tweede enzovoort. Omdat je probeert het patroon zo snel mogelijk compleet te krijgen, wil je nog wel eens te snel zijn en te vaak klikken.

Met een leuke tekenstijl en achtergrondverhaal en een uitdagende speelstijl is Pixel Puzzle een aanrader voor de liefhebber van puzzelgames en een ieder die wel wat geheugentraining kan gebruiken. Pixel Puzzle is gratis en kan hier worden gevonden in de Google Play Store. 

Pixel Puzzle voor Android

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (4)
Bezig met laden van reacties...