Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Realme X2 Pro

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Nieuwe games in de Google Play Store week 23: Final Fantasy IV, Quadropus Rampage, Ticket to Ride en meer

· 07 juni 2013

Elke week worden er vele nieuwe applicaties en games in de Google Play Store geplaatst. Elke week selecteren wij een aantal applicaties (Nieuwe apps in de Google Play Store) en een aantal games (Nieuwe games in de Google Play Store) die we voor jullie op een rijtje zetten zodat je vlak voor het weekend een zeker weet dat je je niet hoeft te vervelen.

Battle Bears Gold

Ah, wat een schattige beertjes zie je in Battle Bears Gold. Niet dus: deze beertjes zijn tot op de tánden bewapend en de game Battle Bears Gold zit dan ook boordevol actie. Het is een een online shooter waarbij je in teams van 4 spelers het opneemt tegen elkaar. Uiteraard kun je een team deathmatch spelen, maar is het ook mogelijk om 'plaats de bom' te spelen. 

De game ziet er leuk uit en vooral het geweld in combinatie met de 'schattige' knuffelbeertjes is vermakelijk. Echter, de bediening had een stuk beter gekund en het duurt dan ook even voordat je de game onder de knie hebt. Battle Bears Gold is gratis en kan hier worden gedownload. 

Battle Bears Gold

Final Fantasy IV

De game Final Fantasy IV is een ware klassieker en kwam al in 1991 uit. Dat jaar werd de game uitgebracht voor de Super Nintendo. Het heeft 'even' geduurd, maar de Androidversie is vanaf deze week verkrijgbaar. Je moet er echter wel diep voor in de buidel tasten: de game kost bijna 15 euro. De Androidversie is overigens gebaseerd op de Nintendo DS-versie, die een 3D-omgeving en -karakters biedt. 

Final Fantasy IV voor Android kost maar liefst €14,49 en kan hier worden gedownload. 

Final Fantasy IV

Supreme Heroes

Voor Android zijn verschillende Trading Card Games beschikbaar. De nieuwste in het digitale verzamelkaartengenre is Supreme Heroes van EA Games. In deze game speel je, zoals de naam al aangeeft, met superhelden. Door kaarten verzamelen kun je nieuwe krachten aan je repertoire toevoegen en het opnemen tegen slechterikken. 

De game ziet er erg mooi uit en alles is in comicstijl, van de menu's tot de kaarten aan toen. Dat betekent helaas niet dat de game overzichtelijk is, want de interface kan nogal overweldigend zijn in het begin. De gevechten en de 'missies' doen erg denken aan browsergames waarbij je op de knop 'doe een missie' drukt en de missie is gedaan. De uitdaging zit vooral in het combineren van items en het strategisch deelnemen aan missies. Supreme Heroes is gratis en kan hier worden gedownload. 

Supreme Heroes

Ticket to Ride

De game Ticket to Ride is gebaseerd op het gelijknamige bordspel waarbij je de trein door Amerika neemt. Voordat je begint aan het spel kun je eerst een uitgebreide tutorial doen die wordt ingeleid met een filmpje van een paar minuten waarbij de belangrijkste spelelementen worden uitgelegd. Helaas heb ik nog geen tijd gehad om de volledige tutorial te doorlopen, maar ik kan in ieder geval vertellen dat de game er erg mooi uitziet en goed te spelen lijkt. 

Deze game is gemaakt om te spelen op een Androidtablet. Voor de liefhebber van bordspellen is Ticket to Ride echt een aanrader. Ticket to Ride kost €5,43 en kan hier worden gedownload. Deze versie bevat ook de Europese editie van Ticket to Ride met een alternatieve speelkaart. 

Ticket to Ride

Quadropus Rampage

Nee, geen octopus, maar een quadropus... Natuurlijk. Je speelt in deze game een quadropus die, hoe kan het ook anders, op pad gaat met een tennisracket als wapen. Je doel is de kwaadaardige goed van de zee te verslaan. Zijn naam? Pete natuurlijk. Deze role playing game is voornamelijk een kwestie van flink op de 'slaan'-knop drukken om vijanden voor hun "stomme gezichten te slaan" en op te letten dat je niet van de speelwereld afvalt. 

Quadropus Rampage heeft een grappig cartoonachtige stijl en speelt prima, zeker als je bedenkt dat het een gratis game is. Quadropus Rampage kan hier worden gedownload.

Quadropus Rampage

TwinBlades

Zeg, Roodkapje waar ga je hene? Ah, nee, de hoofdrolspeelster van de game TwinBlades heet geen Roodkapje, maar zuster Angelika. Zuster ja, want Angelika is een non! Wel een non die gewapend met een zeis en een geweer zombies te lijf gaat. Zo, gelukkig op de valreep tóch nog een nieuwe zombiegame in de Nieuwe Games deze week. 

De hack&slash-game TwinBlades biedt een leuke, wederom cartoonachtige stijl, maar is niet heel afwisselend. Wel kun je in tien verschillende omgevingen spelen en kun je een zestal verschillende wapens gebruiken tegen de boze zombies. TwinBlades kost €2,99 en kan hier worden gedownload. 

TwinBlades

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (6)
Bezig met laden van reacties...