Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Moto G8 Plus

 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

 • Xiaomi Mi 9T Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Nieuwe games in de Google Play Store week 22: UNO & Friends, World War Z, After Earth en meer

· 31 mei 2013

Elke week worden er vele nieuwe applicaties en games in de Google Play Store geplaatst. Elke week selecteren wij een aantal applicaties (Nieuwe apps in de Google Play Store) en een aantal games (Nieuwe games in de Google Play Store) die we voor jullie op een rijtje zetten zodat je vlak voor het weekend een zeker weet dat je je niet hoeft te vervelen.

UNO & Friends

Waarschijnlijk zul je wel eens gehoord hebben van het kaartspel UNO, waarschijnlijk heb je het zelfs wel eens gespeeld. Het is een kaartspel dat heel erg veel lijkt op pesten, maar dat alleen gespeeld wordt met eigen UNO-kaarten. Het spel wordt uitgegeven door Mattel en heeft al een tijd een officiële game, gemaakt door Gameloft. UNO & Friends is ook gemaakt door de Franse ontwikkelaar Gameloft en is een 'sociale' variant van de game. Zoals we inmiddels wel gewend zijn van Gameloft is het een freemium-game: de game zelf is gratis, maar voor extraatjes betaal je. Zo kun je bij UNO & Friends maar een beperkt aantal spellen achter elkaar spelen. De game laat je bijvoorbeeld, mocht je dat willen, eenvoudig tegen Facebookvrienden spelen.

UNO & Friends is een leuke game en een snel potje bleek erg leuk en spannend te zijn, maar het lijkt er wel op dat mensen die betalen een 'oneerlijk' voordeel hebben. Dit soort games worden ook wel 'pay to win', oftewel betalen om te winnen, genoemd. Spelers kunnen namelijk speciale extra's aanschaffen waarmee ze voordelen hebben in het spel. Deze zijn aan te schaffen met gewonnen 'munten', maar deze kunnen ook worden aangeschaft. Gameloft probeert dit wel af te vangen door spelers speciale extra's maar één keer per spel in te laten zetten, maar pas na wat langer spelen kan ik echt zien of het spel hierdoor niet verpest wordt. 

Uno & Friends

After Earth

Filmgames zijn niets nieuws en mobiele filmgames zijn er al jaren. De film After Earth met Will Smith en zijn zoon in de hoofdrol biedt blijkbaar weer een mooie kans voor een nieuwe mobiele game. Toen ik After Earth speelde, dacht ik dat het een Gameloft-game was. Nee, niet omdat het een freemium game is, dat is het namelijk niet, maar omdat de game qua gameplay érg veel lijkt op de filmgame van Iron Man 3. De game After Earth is een soort uitgebreide Temple Run-kloon die zich afspeelt in de wereld van After Earth. Daar spring je, duik je, spring je en vlieg je door de wereld heen, waarbij je probeert voorwerpen en vijanden te ontduiken.

After Earth kost € 0,58 en kan hier worden gedownload. Deze game is vooral een aanrader voor mensen die van het 'endless run'-genre houden. 

After Earth

 

Total Recoil

Met de game Total Recoil smokkelen we even: deze game kwam namelijk vorige vrijdag al uit, nét te laat voor de deadline van de Nieuwe Games van vorige week. De game is echter leuk genoeg om hier te vermelden. Total Recoil is een zogenaamde dual-stick shooter. Met de linker (on-screen) joystick beweeg je en met de andere joystick schiet je. De game ziet er erg goed uit en heeft een cartoon-achtige stijl. De gedurende de aanvalsgolven spelende muziek is erg geslaagd en draagt bij aan een leuke spelervaring. Het richten gaat wat mij betreft net iets te houterig. 

Total Recoil kun je hier downloaden, gratis en voor niets. De game is erg leuk om te spelen, maar bevat wel te veel reclame naar mijn smaak. 

Total Recoil

World War Z

Nog een filmgame? OK, nog één dan, anders halen we ons wekelijkse zombiegamequotum niet. Ja, World War Z is weer een zombiegame, gebaseerd op weer een zombiefilm en geïnspireerd op een zombieboek. World War Z is een survivalhorrorgame, waarbij je bijna voortdurend zombies zult moeten neerschieten. Dit doe je door alleen te richten. Daarnaast kun je, door op het scherm te drukken, aangeven waar je naartoe wilt lopen. Het schieten gebeurt automatisch zodra je een zombie in het vizier hebt. World War Z ziet er schitterend uit en biedt ook nog eens afwisseling voor het afschieten van zombies. In de beginscène zul je bijvoorbeeld een brandblusser moeten gebruiken om uit een brandend pand te komen. 

De game World War Z kun je hier downloaden en kost €3,86. Hou je van zombiefilms? Dan zou ik World War Z eens een kans geven als ik jou was. Zorg wel dat je een érg snel apparaat hebt: zelfs op de Samsung Galaxy S4 ging het maar nét. 

World War Z

SlamBots

We hebben deze week uiteraard ook weer een faux pas-klassieke game. SlamBots ziet er namelijk uit alsof deze game rechtstreeks van de Super Nintendo overgekomen is, maar het is gewoon een nieuwe game. Uiteraard heeft deze grafische stijl wel zijn charmes en ook de MIDI-achtige soundtrack klinkt prima. SlamBots is een erg simpel spelletje, waarbij je op een aantal platformen springt. Daarbij moet je vijanden zien te ontwijken als je omhoog gaat en ze proberen te raken als je naar beneden gaat. De uitvoering is prima, maar de game verveelt wel wat snel. 

SlamBots kun je hier vinden en is gratis. Het is een leuk, eenvoudig spelletje dat wel wat veel reclame bevat. 

SlamBots

 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (4)
Bezig met laden van reacties...