Android 7.1.1-update nu ook voor Nexus 6 van start

Android 7.1.1-update nu ook voor Nexus 6 van start

Android 7.1.1 Nougat

De Nexus 6 werd in 2014 gelanceerd en is het eerste en enige Nexus-toestel dat door Motorola gemaakt is. Het toestel werd qua prestaties redelijk ontvangen, maar door zijn formaat en relatief hoge prijs was het toestel een stuk minder populair dan zijn voorganger, de Nexus 5. Dat wil niet zeggen dat het toestel inmiddels afgeschreven is: met de Snapdragon 805-chipset kan het toestel nog prima meekomen en het wachten was dan ook op de update naar de nieuwste versie van Android.

Google heeft voor de officiële release van Android 7.1.1 Nougat een paar ontwikkelaarsversies uitgebracht. Ontwikkelaars met een Nexus 5X of Nexus 6P konden alvast aan de slag met de nieuwe functies in deze aankomende update. Het bedrijf beloofde in eerste instantie dat de tweede previewversie ook beschikbaar zou komen voor de Nexus 6, maar een preview van de nieuwe Android-versie bleef achterwege. Ook na de officiële release van Android 7.1.1 Nougat werd de Nexus 6 nog niet voorzien van een update. Wat de reden van deze vertraging is, is niet duidelijk. Mogelijk gaat het om problemen met de chipset van het toestel.

Android 7.1.1 Nougat is een relatief kleine update ten opzichte van Android 7.0 Nougat. In de nieuwere versie kunnen ontwikkelaars onder andere extra snelkoppelingen toevoegen aan hun app-icoontjes en is het mogelijk om gif'jes en andere plaatjes direct vanaf het toetsenbord toe te voegen aan berichten.

7.1.1 Nougat voor Nexus 6 downloaden

De update zal vermoedelijk de komende tijd uitgerold worden, maar is nu ook al handmatig te downloaden en te installeren. Daarbij maak je gebruik van hetzelfde updatebestand als dat gebruikt wordt voor de automatische update. Heb je de software op de Nexus 6 zelf aangepast, dan kun je gebruik maken van een nieuwe factory image. Lees hier meer over hoe je de update handmatig installeert.

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Lees meer over:
Android 7.1 Nougat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer