'Netflix test die account delen aan moet pakken, loopt niet als verwacht'

'Netflix test die account delen aan moet pakken, loopt niet als verwacht'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Netflix werkt al geruime tijd aan mogelijkheden om het delen van accountgegevens aan te pakken. Uiteraard moeten deze mogelijkheden niet te drastisch zijn anders verliest de streamingdienst abonnees. Netflix test momenteel in een aantal landen één van die mogelijkheden, alleen wordt deze test niet erg goed ontvangen.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

Netflix wil accountdelen aan banden leggen

Netflix lanceerde in maart nog een test in drie landen waarbij klanten een extra vergoeding betalen voor gebruikers die geen deel uitmaken van het huishouden van de accounteigenaar. De test wordt uitgevoerd in Chili, Costa Rica en Peru. Netflix-abonnees kunnen in die landen "gemakkelijk en veilig" hun accounts delen, maar daar moeten ze wel iets meer voor betalen.

De website Rest of World heeft een aantal Peruaanse Netflix-abonnees vragen gesteld over deze test, en de uitrol van deze test lijkt niet de resultaten op te leveren die Netflix zou verwachten. In Peru kunnen Netflix-abonnees maximaal twee extra gebruikers met wie ze niet samenleven aan hun account toevoegen. Dat kost ze dan zo'n twee dollar extra voor hun account, maar dat is nog wel goedkoper dan een nieuw abonnement afsluiten.

Volgens een aantal van de ondervraagde Peruaanse Netflix-abonnees heeft de introductie van dit beleid en de daaraan gekoppelde prijsverhoging, ertoe geleid dat ze hun abonnementen volledig hebben opgezegd. Anderen blijven hun accounts delen met mensen buiten het eigen huishouden. Zij zijn niet op de hoogte van de nieuwe regels of negeren deze gewoonweg. Een anonieme Netflix-werknemer die in het onderzoek voorkomt, merkt op dat haar werd verteld om klanten gewoon te vertellen dat ze hun account nog steeds zonder extra kosten kunnen delen door een verificatiecode te gebruiken. Deze Netflix-werknemer deelde zelf ook haar accountgegevens met anderen.

Weergave van de werkelijkheid

Wellicht zijn de uitkomsten van de test niet helemaal wat Netflix ervan verwacht had. Ze geven in ieder geval wel een goede weergave van wat er kan gebeuren als de maatregelen op grotere schaal worden uitgerold. De kans dat veel Netflix-abonnees hun abonnement opzeggen of hun accountgegevens stiekem blijven delen met anderen buiten het eigen huishouden is erg groot.

Het verlies van klanten is uiteraard iets waar de streaminggigant helemaal niet op zit te wachten. Netflix zag vorige maand voor het eerst in 10 jaar zijn aantal abonnees krimpen. Het verloor 200.000 leden. In reactie hierop komt Netflix met goedkopere Netflix-abonnementen. Ook het delen van accounts buiten het gezin moet bijdragen aan de winstgevendheid van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Uit een deze AW Poll blijkt dat 30,6 procent van de Androidworld-lezers hun account delen met mensen buiten het gezin. Drie jaar geleden gaven 38,8 procent van de lezers dat toe. Overweeg jij om Netflix op te zeggen als accountsharing wordt aangepakt? Maak je ondertussen vaker gebruik van andere streamingdiensten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk