Deze Nederlander doet op een wel heel bijzondere manier contactloze betalingen

Deze Nederlander doet op een wel heel bijzondere manier contactloze betalingen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Nederlander Patrick Paumen zorgt telkens voor opschudding als hij iets afrekent in een winkel of restaurant. Dat komt omdat hij op een hele bijzondere manier contactloze betalingen verricht.

Contactloze betalingen zijn populair

Contactloos betalen doen we al jaren via onze bankpas, via onze smartphone, en ook in mindere mate via onze smartwatch. Hiervoor gebruiken we een bank-app of een dienst als Google Pay of Apple Pay. Deze manier wordt ook steeds populairder, meldt Banken.nl op basis van cijfers van Betaalvereniging Nederland: “Langzaam maar zeker bewegen richting een cashloze samenleving: in 2021 steeg het aantal online betalingen met nog eens 14%, terwijl het aantal cash-betalingen juist flink terugliep (-43%).” ING meldde tijdens zijn tienjarig bestaan ook wat interessante cijfers over contactloze betalingen: “Wekelijks wordt zo’n 9,5 miljoen keer met de mobiel in winkels betaald.”

Toch zijn er ook andere manieren om contactloos te betalen, zonder een telefoon, horloge, ring of fitnesstracker. Dat bewijst de Patrick Paumen. De 37-jarige Nederlander vertelt in een interview met de BBC dat hij jaren zonder bankpas of zijn mobiele telefoon betaalt. In plaats daarvan plaatst hij gewoon zijn linkerhand bij de betaalterminal om de betaling te verrichten. “De reacties die ik krijg van kassières zijn onbetaalbaar!”, zegt de Paumen.

Microchip in zijn hand

Paumen heeft in 2019 een microchip voor contactloos betalen onder zijn huid laten plaatsen en volgens hem is die 'operatie' vrijwel pijnloos. De microchip weegt minder dan een gram en niet veel groter is dan een rijstkorrel. Walletmor is het bedrijf dat deze microchip maakt en heeft er inmiddels meer dan 500 van verkocht. Het bedrijf geeft in het interview aan dat de chip volkomen veilig en door de regelgevende instanties goedgekeurd is. De microchip werkt meteen na de implantatie en blijft stevig op zijn plaats zitten. De chip heeft ook geen batterij of andere stroombron nodig.

BBC haalt een onderzoek uit 2021 aan waaruit blijkt dat meer dan 4.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zo'n microchip zouden overwegen. Wel waren betrouwbaarheid en veiligheid een grote zorg voor de respondenten. Volgens Walletmor bevat de microchip dezelfde soort technologie die mensen dagelijks gebruiken: “Van sleutelhangers om deuren te ontgrendelen, OV-kaarten of bankkaarten met contactloze betaalfunctie.”

Wat vind jij van deze manier om contactloos te betalen? Zou je het overwegen? Laat je reactie achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk