Nieuwe campagne
Bellen en op je smartphone bezig zijn terwijl je met de auto rijdt, is al langer verboden in Nederland, maar toch is het iets dat nog veel mensen doen. Snel even een berichtje beantwoorden, kan toch geen kwaad? Wel dus. Wie belt met zijn telefoon in de auto verdubbelt zo de kans op een ongeval, en voor anders smartphone-gebruik is de kans dan zes keer groter.
Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur heeft dus een nieuwe campagne voorgesteld die tot stand kwam in samenwerking met onder meer: de ANWB, Flitsmeister, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en telecomproviders. De nieuwe campagne zal zich verspreiden op radio, tv en sociale media, en er wordt vooral gefocust op maatregelen die je kan nemen om minder afgeleid te zijn op de weg.
Jongeren
Een belangrijke doelgroep voor de actie is ook jongeren, want zij zijn durven in het bijzonder de smartphone weleens boven te halen tijdens het fietsen of rijden. 70 procent van de jongeren tussen 15 en 24 jaar geeft toe dat ze hun wel eens gebruiken in het verkeer. Kinderen en jongeren zouden zich nog niet genoeg bewust zijn van de mogelijke gevaren. Precies om die reden ligt er ook een wetsvoorstel klaar dat smartphone-gebruik op de fiets moet verbieden. Over een paar weken gaat dat voorstel naar de Tweede Kamer.
Wat de impact van de nieuwe verkeersveiligheidscampagne zal zijn, valt moeilijk te zeggen. Verkeerspsycholoog Herard Tertoolen beweert bij NOS dat de invloed van zo’n campagne niet overschat mag worden. “De reikwijdte is beperkt. In het verkeer en zeker in de auto voelen veel mensen zich ‘heer en meester’. Al zijn campagnes noodzakelijk om duidelijk te maken wat de regels en normen zijn.”
Via: NOS
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Laten we de mens in het algemeen verbieden in het verkeer.
veel te gevaarlijk ……
Laten we rijden de mens in het algemeen verbieden in het verkeer.
veel te gevaarlijk ……
Ik heb een kind in de auto zitten. Die is belangrijker dan welk berichtje of belletje dan ook.
Diegene die de telefoon niet gebruikt in de auto nu zijn middelvinger opsteken.
Ze kunnen nog zo veel campagnes verzinnen, als er geen handhaving is zullen de “eenzijdige ongevallen met onbekende oorzaak’ alleen maar toenemen.
Was ook op het NOS journaal maar een hoop jonkies van ja ik moet dan antwoorden je moet niks. Je kunt zien dat er veel worden geleefd door hun mobiel het geld en de machten in de wereld hoe ver ben je al afgedwaald van het echte leven.