Moto G8 Plus krijgt Android 10-update na de zomer, geen Android 11

Moto G8 Plus krijgt Android 10-update na de zomer, geen Android 11

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Motorola G8 Plus Android 10

Naar aanleiding van een vraag van Androidworld-lezer Richard over de uitblijvende Android 10-update voor de Moto G8 Plus namen wij contact op met Motorola Nederland hierover. Het bedrijf gaf de volgende reactie: "De update naar Android 10 voor de Moto G8 Plus komt na deze zomer!"

We hebben ook gevraagd of Android 11 voor deze middenklasser in het verschiet ligt en kregen te horen dat de Moto G8 Plus geen Android 11 krijgt omdat het geen Android One-device is. Dat komt deels overeen met de verklaring die Motorola Nederland aan ons gaf voor dit artikel:

> Versie- en beveiligingsupdates: dit is de strategie van elk merk

Moto G8 Plus

Geen Android 11

In deze verklaring staat dat alle Moto-telefoons, op de Mote E- en de Android One-telefoons na, ten minste één Android OS-upgrade krijgen. Motorola Nederland gaf ook aan dat "andere upgrades worden geëvalueerd." Een tweede versie-update wordt dus per smartphone bekeken. De Moto G8 Plus is nu ook bekeken en krijgt deze dus niet. De middenklasser zal alleen nog Android 10 krijgen.

De telefoon ontvangt daarnaast, vanaf de lancering, gedurende twee jaar driemaandelijkse beveiligingsupdates. De telefoon werd in oktober van 2019 gelanceerd. De beveiligingsupdates zullen dus nog tot en met oktober 2021 op deze telefoon binnenkomen.

Foto van de Moto G8 Plus

Moto G8 Plus

De Moto G8 Plus is een middenklasser met een 6,3 inch LCD-scherm met een resolutie van 2280 bij 1080 pixels. De telefoon heeft een Snapdragon 665 onder zijn motorkap samen met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslag. De 4000 mAh-accu wordt opgeladen met een 15 watt snellader. In totaal zijn er vier camera's op deze telefoon te vinden: een 48 MP hoofdcamera, een 16 MP groothoekcamera, een 5 MP dieptecamera en een 25 MP selfiecamera.

De Moto G8 Plus is verkrijgbaar in de kleuren Cosmic Blue en Crystal Pink voor een adviesprijs van 269 euro maar je koopt hem nu al vanaf 197 euro. Je vindt de telefoon ook bij winkels als Coolblue, MediaMarkt, Belsimpel en Bol.com.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk