Motorola flagship met Snapdragon 8 Gen 2 komt op 15 december

Motorola flagship met Snapdragon 8 Gen 2 komt op 15 december

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Op 15 december gaat Motorola een nieuwe premium telefoon voorstellen. Het gaat vermoedelijk om de Motorola Edge 40 Pro, die als in China zal verschijnen onder een andere naam. Waarschijnlijk wordt deze Motorola de eerste telefoon met een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Motorola Edge 40 Pro

Motorola heeft plannen voor een nieuwe topsmartphone, dat maakt het bedrijf zelf bekend op Chinese sociale media. Op 15 december heeft de fabrikant iets aan te kondigen, want dan stelt het de Motorola X40 Pro voor. Dat is de Chinese naam voor een toestel dat bij ons waarschijnlijk 'Motorola Edge 40 Pro' zal heten.

Vorig jaar bracht Motorola zijn high-end telefoon ook eerst uit in China om hem enkele maanden later bij ons op de markt te brengen. De X40 Pro wordt vermoedelijk de eerste telefoon met de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset. Normaal zou de Xiaomi 13 als eerste met deze krachtige chipset verschijnen, maar de lancering van dat toestel werd uitgesteld.

Andere specificaties

Er zijn begin deze maand al renders opgedoken van de Motorola Edge 40 Pro. Er is ook gelekt dat de telefoon een 6,67 inch OLED-paneel krijgt met een FUll HD-resolutie en een hoge verversingssnelheid van 144 Hz. In China zal de smartphone in meerdere opslagvarianten verschijnen, waaronder een versie met 18 GB RAM en 512 GB opslag. Of die variant ook later op onze markt zal verschijnen, is nog twijfelachtig.

De telefoon krijgt verder een 5.000 mAh accu en een opstellingen met twee 50 megapixel camera's en één 12 megapixel camera. Deze smartphone zal op Android 13 werken.

Gelekte renders van de telefoon

Gelekte renders van de telefoon

Beschikbaarheid

De Motorola Edge 30 Pro is vorig jaar aangekondigd op 24 februari in Nederland en België. Dat kan een indicatie geven over de beschikbaarheid van de nieuwe generatie. Wat denk jij op het eerste gezicht van de Edge 40 Pro? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Motorola? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

  • Sterke prestaties
  • Fijne software
  • Prestaties groothoekcamera
  • Geen telecamera
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk