'Nieuwe Microsoft Surface Duo krijgt 4 selfiecamera's onder scherm'

'Nieuwe Microsoft Surface Duo krijgt 4 selfiecamera's onder scherm'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Microsoft zou werken aan een Surface Duo met een vier selfiecamera's onder het scherm. Elke camera's beschikt over een kleurenfilter die gezamenlijk het Windows-logo vormen.

Microsoft Surface Duo

De Microsoft Surface Duo is in 2019 gelanceerd als een Android-smartphone met twee schermen die door middel van een 360°-scharnier met elkaar verbonden zijn. De Surface Duo is eindelijk ook in Nederland beschikbaar maar alleen voor de zakelijke markt. Dit bijzondere apparaat komt met veel voordelen maar ook met een aantal nadelen. Zo draait het apparaat op de verouderde Snapdragon 855-chipset en beschikt over een camera die niet uitblinkt in kwaliteit. Het gaat om een selfiecamera die kan kantelen zodat dienst kan doen als camera aan de achterzijde, vergelijkbaar met de flipcamera op de ZenFone 8 Flip. Nu heeft LetsGoDigital een gepubliceerd patent van Microsoft Technology ontdekt dat erop wijst dat Microsoft de kwaliteit van de camera's wil gaan verbeteren.

Vier selfiecamera's onder het scherm

Hieronder vind je een afbeelding uit het document dat in oktober 2020 werd ingediend en op 14 mei 2021 werd gepubliceerd. Het 40-pagina tellende documenten beschrijft een bijzondere selfiecamera onder het scherm. Het gaat namelijk om vier camera's, elk met een eigen kleurenfilter. Als de camera niet geactiveerd is, zullen de vier kleurenfilters tezamen het Windows-logo vormen. Gebruikers kunnen eventueel ook een eigen bedrijfslogo instellen.

'Nieuwe Microsoft Surface Duo krijgt 4 selfiecamera's onder scherm'

Let's Go Digital heeft op basis van de gepatenteerde technologie een aantal renders laten maken en die afbeeldingen vind je hieronder. De afbeelding laten zien hoe het concept met de vier selfiecamera's onder het scherm er in werkelijkheid uit zouden kunnen zien.

'Nieuwe Microsoft Surface Duo krijgt 4 selfiecamera's onder scherm' 'Nieuwe Microsoft Surface Duo krijgt 4 selfiecamera's onder scherm'

Microsoft is zeker niet de enige fabrikant die werkt aan een camera onder het scherm. Zo zou de Samsung Galaxy Z Fold 3 ook een selfiecamera onder het scherm krijgen en de werking ervan kun je hier bekijken. Het was overigens de ZTE Axon 20 5G die als eerste smartphone een selfiecamera onder het scherm kreeg.

Kijk jij uit naar meer smartphones met deze cameratechniek? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Microsoft? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk