Gerucht: Microsoft Surface Duo komt naar de Benelux

Gerucht: Microsoft Surface Duo komt naar de Benelux

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Microsoft Surface Duo

Microsofts Surface Duo is niet zomaar een telefoon: het is de hardware die Microsoft in de strijd met fabrikanten van opvouwbare telefoons wil inzitten. Het totaalpakket van de Surface Duo is speciaal – de telefoon bevat namelijk twee losse schermen, in plaats van één groot scherm op toestellen als de Samsung Galaxy Z Fold 2. Dat heeft uiteraard één groot voordeel, de schermen van de Surface Duo zijn namelijk minder kwetsbaar door de toepassing van gehard glas.

Beelden van de telefoon

Leuk en aardig allemaal, maar als hij niet in de Benelux terechtkomt, dan heb je er zeer weinig aan. In eerste instantie leek het er ook op dat de beschikbaarheid beperkt zou blijven tot verschillende markten in Amerika en Microsofts focusmarkten in Europa. Navraag door Androidworld bij Microsoft schijnt echter nieuw licht op de situatie. Afhankelijk van hoe de reactie van Microsoft opgepakt wordt, lijkt een komst van de Surface Duo naar de Benelux niet te worden uitgesloten.

Reactie Microsoft

Een woordvoerder van Microsoft reageerde per e-mail op onze vraag of de Surface Duo uiteindelijk in de Benelux beschikbaar zou komen: “Ik kan u nog niets zeggen over de beschikbaarheid van Duo in België en Nederland maar je zal zeker iets van ons horen in de komende maanden.” Daarmee kan het verhaal nog verschillende kanten op bewegen, maar lijkt er toch enige kans te zijn dat Microsoft intern werkt aan een lancering in de Benelux.

Interne specificaties

Qua specificaties is de Surface Duo overigens niet erg vooruitstrevend, met een Snapdragon 855 uit 2019, 6 GB-werkgeheugen en 128 of 256 GB-opslaggeheugen. Microsoft heeft gekozen voor twee 5,6-inch AMOLED-schermen met een 1.800 x 1.350 (Full HD) resolutie. Zodra beide schermen van de telefoon zijn geopend, kom je daarmee uit op een 8,1-inch diagonaal. Een formaat dat niet zou misstaan bij een tablet. Ondanks het grote schermoppervlak, blijft de batterijcapaciteit met 3.577 mAh beneden verwachting.

Afbeelding van de Microsoft Surface Duo

Wat eveneens beneden verwachting blijft, is Microsofts inzet als het op de camera aankomt. Op de opvouwbare telefoon is ‘slechts’ één camera aanwezig, met een 11 MP-resolutie en f/2.0 diafragma. Zeker als je de Amerikaanse adviesprijs van 1.399,99 dollar (omgerekend 1.200 euro) meerekent, is het lastig om de specificaties te verdedigen. Voor het model met 256 GB-opslaggeheugen betaal je in de Verenigde Staten 1.499,99 dollar.

Leven voor het concept

Dat laat wel zien wat voor Microsoft de focus is met het product: net zoals met de vouwbare telefoons van Samsung en Huawei, gaat het ‘om het concept’. Laten zien wat er mogelijk is, is belangrijker dan het verkopen van de voorraden. Het is dan ook niet zo gek om de Microsoft Surface Duo te zien als een toestel dat uitgangspunten creëert voor toekomstige toestellen.

Hoe kijk jij tegen de Surface Duo aan? Is het een concept dat jij wel ziet zitten voor de toekomst, of is het een ontwikkelingsfase die stilletjes ten einde zal komen? En, indien het toestel in de Benelux in de winkels komt te liggen, ga je ‘m dan overwegen? Laat het ons weten in de reacties.

Afbeelding van de Microsoft Surface Duo

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk