Microsoft Jouw Telefoon heet nu 'Telefoonkoppeling': dit is nieuw

Microsoft Jouw Telefoon heet nu 'Telefoonkoppeling': dit is nieuw

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft heeft Telefoonkoppeling voorgesteld als de nieuwe naam voor zijn Jouw Telefoon-app. De app op Windows moet een brug vormen met je smartphone en hij krijgt een nieuw design dat beter overeenstemt met Windows 11.

Microsoft Telefoonkoppeling

Microsoft zette in januari van 2019 definitief een punt achter Windows Phone en later dat jaar rolde het bedrijf een app uit die je Android-telefoon en Windows-pc beter laat samenwerken. Jouw Telefoon heeft inmiddels al enkele updates gekregen, maar nu komt er een grote designvernieuwing aan, dat heeft Microsoft bekend gemaakt op zijn Windows Experience Blog.

Jouw Telefoon zal voortaan 'Telefoonkoppeling' heten, volgens Microsoft omdat de app om meer draait dan een telefoonervaring op je pc en dat het in feite een brug vormt tussen de twee apparaten. De app krijgt ook een ander design en nieuwe kleuren die beter passen in de lijn van Windows 11. Ook De Begeleidende app voor Jouw Telefoon op Android krijgt ook een andere naam en ze heet nu Koppelen met Windows.

Nieuwe interface

In de nieuwe interface zijn meldingen van je telefoon naar links verplaatst in een zijbalk en de verbeterde voorbeeldweergave maakt de meldingen ook overzichtelijker. Daarnaast is er bovenaan een navigatiebalk in de app waarmee je foto's, apps, berichten en telefoongesprekken kan openen. Microsoft zegt dat het eenvoudiger is geworden om Telefoonkoppeling de eerste keer in te stellen, want je hoeft nu enkel een QR-code te scannen met je smartphone.

In zijn aankondigding pakten de ontwikkelaars ook uit met een nieuwe samenwerking tussen Microsoft en de smartphonefabrikant Honor. Net als bij Samsung komt er een diepere integratie van Telefoonkoppeling met Honor-smartphones. Smartphones van Honor zijn vooralsnog nog niet officieel in Nederland en België te koop sinds de doorstart van het merk.

Microsoft maakte het ook al mogelijk om Android-apps op Windows 11 te laten draaien en Google heeft vergelijkbare plannen. Gebruik jij al de Jouw Telefoon-app op je Windows-pc? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Koppelen met Windows

Koppelen met Windows

Microsoft heeft sinds 2018 zijn 'Jouw telefoon'-app voor Windows waarmee je een verbinding maakt tussen je telefoon en pc. Je kan onder andere alle no ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk