Microsoft brengt de AI van Chat GPT naar Bing: dit mag je verwachten

Microsoft brengt de AI van Chat GPT naar Bing: dit mag je verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft gaat zijn Bing-zoekmachine complexe antwoorden laten geven op vragen dankzij kunstmatige intelligentie (AI). Ontwikkelaars gaan de mogelijkheden van de AI-chatbot Chat GPT toepassen voor Bing. Op die manier hoopt Microsoft met zijn zoekmachine Google te slim af te zijn.

Bing en Chat GPT

De previewversie van Chat GPT, de slimme chatbot van het bedrijf van Open AI, betekent een volgende stop in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Wanneer je een vraag stelt aan Chat GPT, geeft de chatbot een complex antwoord op maat. Zo gebruiken we bijvoorbeeld het systeem al we bij Androidworld om titels te genereren voor onze artikelen.

Microsoft is één van de grote investeerders in Open AI en het is daarom niet verwonderlijk dat het nu ook met de slimme technologie van Chat GPT aan de slag gaat. Met Chat GPT zou Bing in complexe volzinnen kunnen antwoorden op vragen die door gebruikers worden gesteld, dat zeggen insiders aan The Information. De antwoorden in volzinnen moeten een alternatief worden voor de zogenaamde 'snippets' die nu al worden gebruikt. Snippets zijn rechtstreekse citaten van websites die het juiste antwoord formuleren.

Gerelateerde artikelen

Code rood bij Google

Microsoft is ook niet de enige partij die gelooft in de mogelijkheden van een slimme chatbot. Bij Google heerst naar verluidt een code rood sinds de start van de previewversie van Chat GPT. Dat wil zeggen dat verschillende teams plots de opdracht hebben gekregen om zo snel mogelijk alternatieve chatbots te ontwikkelen die met Chat GPT kunnen concurreren.

Microsoft gaat ook nog een andere slimme tool van Open AI in Bing gebruiken, namelijk Dall-E 2. Dat is software die AI gebruikt om op basis van een omschrijving een afbeelding te genereren. Een vergelijkbaar systeem komt nu in de vorm van de Bing Image Creator. Je kan er meer over ontdekken in het onderstaande filmpje.

In de komende maanden moet er nog meer bekend worden gemaakt over toepassingen van Open AI in de diensten van Microsoft. Volgens een Microsoft-insider die sprak met The Information, zou Bing op termijn wel eens de enige plaats kunnen worden waar Chat GPT gratis door consumenten kan worden gebruikt.

Microsoft brengt de AI van Chat GPT naar Bing: dit mag je verwachten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk