Aankondiging Pixel-smartphones op 4 oktober officieel, foto's duiken op

Aankondiging Pixel-smartphones op 4 oktober officieel, foto's duiken op

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Google-evenement

Google heeft online een teaservideo geplaatst waarin weinig tot niks te zien is, behalve de contouren van een smartphone (en mogelijk kort een tablet). Ook wordt de datum van 4 oktober genoemd en zien we het Google-logo. De twee aankomende smartphones, zullen namelijk geen Nexus-branding meer bevatten, maar behoren tot de Google Pixel-lijn. Het evenement wordt gehouden in San Francisco en ook de datum is dus bevestigd.

Mooie foto's

Ook zijn er verschillende nieuwe kiekjes opgedoken waarop de Google Pixel en Pixel XL te zien zijn. Niet in het zwart, zoals we al gezien hebben op enkele renders en hele wazige foto's, maar beide in het wit. Beide toestellen tonen exact dezelfde sensoren aan de achterkant van het toestel, die geplaatst zijn naast de camera-sensor. Het bovenste deel van de achterkant bevat een laagje glas en daarin is ook de vingerafdrukscanner verwerkt.

Aan de voorkant zien we een frontcam, speaker, enkele sensoren en het scherm, met daarbij vrij grote schermranden. Op de foto staan beide schermen aan, maar veel nieuwe informatie is daar niet uit te ontwaren en ook zijn er onder het scherm wat stukjes van de foto vervaagd, om de bron te beschermen.

In een verschenen reclame van Nest, onder andere bekend van zijn slimme thermostaat, is één van de Pixel-smartphones ook al te zien zo blijkt. Het toestel dat ook in het wit te zien is, wordt vastgehouden door een vrouw en we zien in deze commercial ook zowel de voor- als achterkant.

Mogelijke prijzen

Er is ook nieuwe informatie opgedoken rondom de prijzen van de nieuwe smartphones. Waar eerder werd genoemd dat de 5 inch Google Pixel vanaf $ 449 verkocht zou gaan worden en het grotere model vanaf $ 599 is nu een nieuwe prijs voor het 5-inch-exemplaar genoemd. Het instapmodel met 32GB geheugen zou namelijk over de toonbank moeten gaan voor $ 649, terwijl andere prijzen voor modellen met meer intern geheugen of het XL-model nog niet genoemd zijn, maar het lijkt waarschijnlijk dat de Pixel XL in ieder geval duurder zal worden.

Als de genoemde prijs klopt, zal de Pixel in de Verenigde Staten een stuk duurder zijn dan dat de Nexus 5X bij zijn introductie was. Dat toestel had een vanafprijs van $ 379 en de 32GB-variant werd in eerste instantie verkocht voor $ 429. In Europa lagen de introductieprijzen al een stuk hoger: de 32GB-versie kostte € 529. Daarbij krijgt de Pixel vermoedelijk relatief betere specificaties dan de Nexus 5X had, die toch meer aan de top van het midrange-segment zat.

Bron: AndroidPolice en 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk