5 Android-apps die onmisbaar zijn voor Windows Mobile-fans

5 Android-apps die onmisbaar zijn voor Windows Mobile-fans

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Dag Windows Mobile

Microsoft-topman Joe Belfiore heeft via Twitter aangegeven geen focus meer te leggen op hardware en nieuwe functies voor het mobiele besturingssysteem Windows 10 Mobile. Bugfixes en beveiligingsupdates worden nog wel uitgebracht. Dat wil dus zeggen dat het einde van een lange geschiedenis van Pocket PC 2000 met tussendoor onder andere Windows Mobile 5.0 en Windows Phone 8.1 tot Windows 10 Mobile ten einde komt. Er waren helaas te weinig gebruikers, ondanks alle inspanningen die het techbedrijf ervoor verrichtte.

Dit doet mij maar zeker ook vele andere Android-gebruikers wel een beetje pijn. Ik ben ooit begonnen met een HP iPaq hw6515 die draaide op Windows Mobile 2003.

Gelukkig blijft Microsoft nog wel met apps actief op de mobiele platforms, Android en iOS en voor degene die met weemoed terugkijken, hebben wij een aantal apps op een rij gezet die van een Android een waar Microsoft-bolwerk maakt.

1. Microsoft Apps

Microsoft Apps is de verzamelplek van alle apps die Microsoft beschikbaar heeft voor Android. Deze app is onmisbaar om als uitgangspunt te nemen om van je Android een waar Microsoft-toestel te maken.

2. Microsoft Launcher

Microsoft Launcher (Preview) is een zelflerende launcher, waarbij drie homescreens centraal staan en bevat onder andere wallpapers en thema's om het uiterlijk aan te passen. Ook is er een homescreen met nieuws, recent oproepen en afspraken.

3. Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is de plek om je e-mail van Office 365, Outlook.com, Exchange of andere aanbieders te bekijken. Ook is het mogelijk bestanden in de cloud op te slaan door de integratie met OneDrive en kun je via de agenda afspraken bekijken.

4. OneDrive

OneDrive is de cloudoplossing van Microsoft waar je al je bestanden, foto's en video's kunt opslaan en synchroniseren. Zo kun je onderweg bestanden bewerken en foto's delen met anderen.

5. Skype

Skype is de messenger van Microsoft met Snapchat-achtige functies. In groepschats kunnen kleurtjes en emoji gebruikt worden. Daarnaast is er de funtie Highlights, die we kennen van Snapchat Stories en Instagram Stories. Ook kun je er PayPal-betalingen doen.

Nog meer apps

Uiteraard zijn er nog veel meer te vinden. Zo is er Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Xbox, Microsoft To-Do, Cortana en Next, een vrij onbekende lockscreen-manager. De Edge-browser van Microsoft is onderweg. Heb je een Windows-pc en wil je dit op je Android gebruiken? Met Microsoft Phone Companion krijg je dit voor elkaar.

Koppelen met Windows

Koppelen met Windows

Microsoft heeft sinds 2018 zijn 'Jouw telefoon'-app voor Windows waarmee je een verbinding maakt tussen je telefoon en pc. Je kan onder andere alle no ..
Microsoft Launcher

Microsoft Launcher

Microsoft Launcher heeft een geheel eigen interface die niet te vergelijken is met stock Android of de meeste andere custom launchers. Onderaan vind je bijvoorbeeld ..
Microsoft Outlook

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook voor Android is een email-app voor Android met ondersteuninig voor Gmail, Hotmail, Outlook.com, Microsoft Exchange en meer. Ook is het mogelijk bes ..
Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive

OneDrive is de cloudservice-dienst van Microsoft en vergelijkbaar met Google Drive of Dropbox. Gebruikers krijgen gratis 15GB opslagruimte, maar meer ruimte is bij t ..
Skype: gratis chatberichten en videogesprekken

Skype: gratis chatberichten en videogesprekken

Skype is een VOIP-cliënt die het mogelijk maakt om via internet te (video)bellen. Skype wordt wereldwijd gebruikt om contact te onderhouden met mensen die niet ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk