Loop straks je favoriete stukje uit een video op YouTube

Loop straks je favoriete stukje uit een video op YouTube

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Vind je maar een klein stukje van een YouTube-video leuk en wil je dat een paar keer achter elkaar kijken? Dan moet je nu steeds zelf de speler terugzetten en het stuk opnieuw kijken. Daar komt verandering in, want je kunt binnenkort een heel hoofdstukje op loop zetten.

Video's in hoofdstukken

YouTube maakte het in 2020 mogelijk voor contentmakers om hun video in hoofdstukken op te delen. Zo wordt het voor kijkers makkelijker om in één keer naar een bepaald stuk/moment te skippen. Erg handig, want als je bijvoorbeeld een bepaald recept wil volgen, dan hoef je niet het hele stuk over het boodschappen doen of over het opeten van het eindresultaat te zien.

Je kunt het hoofdstuk makkelijk vinden, maar binnenkort kun je ook alleen dat specifieke hoofdstuk op loop zetten. Hij speelt één hoofdstuk dan keer op keer af, in plaats van dat hij verder gaat naar de rest van de video. Bovendien kun je ook een specifiek linkje genereren naar dat hoofdstuk van de video, wat het handig maakt om het te delen met anderen.

Gerelateerde artikelen

Loopen

Ook erg handig bij hilarische video’s: is er een bepaald moment waarop je elke keer weer compleet de slappe lach krijgt, dan kun je die nu voortdurend opnieuw kijken zonder zelf ook maar een vinger te hoeven uitsteken. XDA ontdekte in een APK-check van de YouTube-app (build 17.01.36) dat er een chapter repeat aankomt: hoofdstukherhaling. Het is niet gezegd dat dat ook betekent dat je een bepaald hoofdstuk kunt loopen, maar tegelijkertijd is er niet veel ruimte voor enige andere interpretatie.

Het is al langer mogelijk om volledige YouTube-video’s te laten loopen, maar binnenkort wordt die functie misschien uitgebreid. Of de ontwikkelaars van de YouTube-app besluiten toch om de functie weer te verwijderen, want zolang er niets officieel is aangekondigd en het nog niet in de uiteindelijk app zit, is het nooit zeker of zo’n functie echt verschijnt.

Is er een bepaald stukje uit een YouTube-video waar jij geen genoeg van krijgt? Laat het achter in de reacties.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk