LG V50 ThinQ met 5G voor Amerikaanse provider gelekt

LG V50 ThinQ met 5G voor Amerikaanse provider gelekt

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Evleaks, een betrouwbare bron in de techindustrie, heeft een persfoto gepubliceerd van de komende LG V50 ThinQ. Deze telefoon zal over 5G gaan beschikken en in de Verenigde Staten voorbehouden zijn voor de provider Sprint. In Nederland zullen we pas over enkele jaren later over snel 5G beschikken waar de V50 ThinQ gebruik van maakt.

LG V50 ThinQ  met 5G

Evleaks heeft een render gepubliceerd van de komende LG V50 ThinQ. Dit is een telefoon die over 5G gaat beschikken. Het gaat om een model specifiek voor de Verenigde Staten. Evleaks is een tech-insider die vaker correcte renders van nog niet uitgebrachte telefoons naar buiten brengt waardoor het waarschijnlijk is dat deze render op de waarheid berust. 

LG V50 ThinQ 5G render

Het eerste dat opvalt aan deze specifieke render is de aanwezigheid van het 5G logo, zowel op het scherm als op de achterkant neergezet. Evleaks meldt bij zijn tweet dat het hier gaat om een V50 ThinQ-variant specifiek voor de Amerikaanse provider Sprint bedoeld. Voor het gebruik van 5G is ten eerste een modem op de processor nodig die 5G ondersteunt, in dit geval waarschijnlijk de Snapdragon 855.

[readmore articles="196244,197334,197176"]

In de Verenigde Staten is er daarnaast al eerder ondersteuning voor 5G dan in Nederland vanwege de band die voor 5G zal worden gebruikt. Sprint heeft al bekend gemaakt 5G dit halfjaar in 9 steden te willen uitrollen op de 2,5 GHz band, terwijl in Nederland pas de soortgelijke 3,5 GHz band rond eind 2021 / begin 2022 zal worden geveild aan providers. Deze bandbreedtes zullen smartphones met 5G als eerste gaan ondersteunen. De 700 MHz band voor 5G zal eind 2019 in Nederland al wel onder de hamer gaan maar deze band is voornamelijk bedoeld om dunbevolkte gebieden dekking te geven en zal niet zorgen voor de hoge snelheid waarvoor 5G juist bekend zal staan. Hierdoor zullen er pas ook later smartphones met 5G komen die op het Nederlandse netwerk werken.

Terug naar de V50 ThinQ. Op de achterzijde zien we drie camera's en een vingerafdrukscanner hieronder. Het lijkt erop dat LG voor zijn twee toptoestellen dit jaar geen vingerafdrukscanner onder het scherm gaat verwerken maar voor een snellere, betrouwbaar maar conventioneel exemplaar gaat. Een ander alternatief om de telefoon te ontgrendelen zal via de camera's aan de voorkant gaan. LG heeft namelijk al laten weten dat de G8 ThinQ een geavanceerde vorm van gezichtsherkenning krijgt. Het ligt daarmee voor de hand dat de V50 ThinQ een soortgelijke implementatie gaat krijgen om onder andere de ontwikkelingskosten te drukken. 

Foto's van de gelekte LG G8 ThinQ

Gelekte afbeelding van de LG G8 ThinQ

Normaal gesproken lanceert LG twee toptoestellen per jaar. Tijdens MWC eind februari komt de G8 ThinQ eraan met onder andere een ToF-camera voor gezichtsherkenning en een trillend OLED-scherm voor het maken van geluid. In het najaar is de beurt aan de V-series, met vorig jaar de V40 ThinQ. Deze telefoon is vorige maand op de Nederlandse markt uitgebracht voor een prijs van 749 euro. De V50 ThinQ zal dus de opvolger van dit toestel gaan worden, tenzij blijkt dat dit model specifiek voor de Amerikaanse markt is voorbehouden en wij dus een andere variant gaan krijgen.

[readmore articles="196400"]

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk