LG presenteert budgettoestellen L70+ en L80+ met knoppen op de achterkant op IFA

LG presenteert budgettoestellen L70+ en L80+ met knoppen op de achterkant op IFA

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

LG L-serie

LG komt met twee nieuwe toestellen in de L-serie, te weten de L70+ en L80+, beide toestellen voor het lagere segment van de markt. De toestellen zijn voorzien van knoppen aan de achterkant, wat LG introduceerde bij de LG G2 en inmiddels doorvoert op de high-end toestellen en bevatten beide een 8 megapixel-camera voor het maken van foto's en video's. De camera-applicatie is versimpeld en alle onnodige iconen zijn verwijderd, zodat foto's maken nog makkelijker wordt. Selfies kun je maken door met het toestel een handbeweging te maken en ook is Knock Code aanwezig, waarmee je het toestel kunt ontgrendelen door twee maal op het scherm te kloppen. Ook zal LG voor beide toestellen QuickCircle-hoesjes uitgeven, met een ronde opening aan de voorkant, waarmee je basisfuncties van de toestellen nog steeds kunt gebruiken.

LG 70+ en LG80+

Specificaties

De L70+ heeft een 4,5 inch-scherm aan boord met een resolutie van 800x480 pixels en wordt aangedreven door een nog onbekende quadcore-chipset met een kloksnelheid van 1,2GHz, waarschijnlijk de Snapdragon 400. Er is 1 GB werkgeheugen aanwezig en 4GB opslaggeheugen, wat uit te breiden is door middel van microSD-kaartjes. Het toestel draait op Android 4.4.2 (KitKat) met LG-skin, de accu heeft een capaciteit van 1900mAh en meet 127,5 x 67,9 x 11,9mm. Het toestel zal in verschillende kleuren worden uitgebracht, zoals wit, zwart, goud, rood en groen, maar welke wij zullen gaan zien is nog onbekend.

Het scherm van de L80+ is iets groter en heeft een diagonaal van 5 inch en heeft een resolutie van 854x480 pixels. Er is ook 1GB werkgeheugen aanwezig, maar het interne geheugen is met 8GB iets groter dan bij de 70+. De processor is een onbekende op 1,3GHz geklokte quadcore-processor en de frontcam schiet foto's in een resolutie van 1 megapixel. Het toestel zal worden uitgebracht in het wit, zwart en goud, meet 138,2 x 70,6 x 10,7mm en wordt uitgeleverd met Android 4.4.2 met daaroverheen de LG-schil.

Beschikbaarheid

Over prijzen en beschikbaarheid heeft LG nog niks laten weten, maar dat zullen we gaan horen op de IFA, die vanaf 5 september zal plaatsvinden in Berlijn en waar wij uiteraard bij aanwezig zijn.

Bron: LG Newsroom

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk