LG G4 en V10 krijgen toch update naar Android 7.0

LG G4 en V10 krijgen toch update naar Android 7.0
Afgelopen week was er een lichte vorm van paniek onder de gebruikers van de LG G4 en V10. Deze zou geen update naar Android 7.0 Nougat krijgen, maar dit blijkt toch het geval.

Toch Android 7.0 Nougat

In berichtgeving die via de klantenservice van LG naar buiten was gekomen, zagen we dat de LG G4 en V10 geen update zouden krijgen naar Android 7.0 Nougat. Dit zou op zijn zachtst gezegd opvallend zijn en wij hadden toen ook direct navraag gedaan bij LG Benelux. Hier werd aangegeven dat de opties nog open waren en er dus nog kans op een update was. Dit blijkt ook het geval. 

[readmore articles="188590"]

Op de Koreaanse website van LG zien we dan ook vermeld staan dat zowel de G4 als de V10 een update zullen krijgen naar Android 7.0 Nougat. Dit betekent dat de gebruikers opgelucht adem kunnen halen en toch nog een update mogen verwachten. Het wordt niet direct duidelijk wanneer de update uitgerold wordt. Vaak zien we bij LG dat Azië eerst aan de beurt is, alvorens de update voor de rest van de wereld beschikbaar wordt gemaakt. 

In Android 7.0 Nougat zien we een aantal grote en kleine verbeteringen. Zo zien we onder andere verbeterde notificaties met meer mogelijkheden om snel te reageren, maar ook de accuduur is aangepakt. 

Verbetering bij LG

LG heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt op het gebied van software. Voorheen was het één van de fabrikanten die onderaan het lijstje stond, updates werden vaak heel laat of gewoon niet uitgerold. Daar is de afgelopen jaren zeker verandering in gekomen en er zijn momenten dat LG zelfs de snelste fabrikant is (na Google) met het beschikbaar stellen van updates. 

[readmore articles="186803"]

Zo was bijvoorbeeld de LG V20 de eerste niet-Google-smartphone die standaard uitgebracht werd met Android 7.0 Nougat. Voor nu blijft het afwachten wanneer Android 7.0 Nougat voor de G4 en V10 komt, maar er is hoop...

Tip: Robin

Lees meer over:
LG

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties