LG G3 verschijnt op Nederlandse website

LG G3 verschijnt op Nederlandse website

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

LG G3

De LG G3 heeft vandaag een korte periode op de Nederlandse website van LG gestaan en voor zo ver er nog geheimen waren over dit nieuwe topmodel, zijn die nu ook de wereld uit. Over de specificaties en veel van de features was al veel bekend, maar het toestel alvast online zetten, was vast en zeker niet de bedoeling. Inmiddels is de website weer offline gehaald, maar uiteraard beschikken wij over alle informatie.

LG G3

Hardware

Zo was er te zien dat het Nederlandse model gebruik zal maken van de Snapdragon 801, geklokt op 2,5GHz wat wijst op de AC-variant van deze chipset. Er zal 16GB intern geheugen aanwezig zijn naast 2GB werkgeheugen, evenals een microSD-kaartslot aanwezig zijn om dit geheugen uit te breiden. Het scherm zal een 5,5 inch diagonaal krijgen met een resolutie van 2560x1440 pixels. Ook is er duidelijk geworden dat de behuizing van het toestel gemaakt zal zijn van metaal, iets wat nog niet zeker was.

De schermranden zullen zeer dun worden en door het 'zwevende ark-design' zullen de randen ook taps toelopen, waardoor het toestel aan de zijkanten nog dunner is en daardoor ook goed in de hand zal liggen. De 1 Watt-speaker is te vinden op de achterkant van het toestel en het toestel kan ook draadloos worden opgeladen. Uiteraard biedt het toestel ondersteuning voor WiFi, Bluetooth, NFC, GPS en LTE en ook kan het toestel overweg met Miracast en WiFi-direct. De afmetingen van de LG G3 zijn 146.3 x 74.6 x 8.9mm en het toestel zal beschikken over een 3000 mAH-accu

Camera

De camera krijgt een 13 megapixel-resolutie en heeft ondersteuning voor optische beeldstabilisatie aan boord. Ook zal het, het eerste toestel worden met een laser autofocus-modus, waarover we vanochtend ook al schreven. De laser zal de diepte detecteren en er zo voor zorgen dat een foto nog sneller gemaakt kan worden dan bij toestellen zonder deze functie. Het grote voordeel ten opzichte van optische systemen is de grotere precisie en de snelheid, net zoals bij computermuizen. Ook zal het toestel beschikken over twee kleuren led'jes, om zo voor elke afzonderlijke foto de juiste belichting te kunnen regelen. De frontcam krijgt een resolutie van 2,1 megapixels en een speciale selfie-modus, als je een vuist maakt ziet de camera dat en zal een moment daarna een foto maken.
LG G3 camera

Features

Het toestel zal out-of-the-box Knock Code ondersteuning hebben, waarmee je een code op het scherm dient te kloppen om zo de telefoon te unlocken. Natuurlijk kun je ook gewoon met twee kleine tikjes de telefoon unlocken, iets wat LG introduceerde bij de LG G2 en Knock On noemt.

Ook zal er 'Smart notice' op het toestel aanwezig zijn, waarmee je simpelweg allerlei tips aangereikt krijgt op basis van het tefoongebruik, de locatie waar je bent en de status van je telefoon. Zo geeft de telefoon bijvoorbeeld aan dat er applicaties op geïnstalleerd staan die je al maanden niet meer opgestart hebt of je krijgt een melding waarin te zien is dat je een uur geleden een gesprek gemist hebt met de vraag of je die persoon terug wilt bellen.

Uiteraard zal LG ook zelf een eigen toetsenbord meeleveren, wat ook geheel aan te passen is qua hoogte en breedte en is de interface geheel op de schop genomen. Het algemene design is veel platter geworden en oogt stukken rustiger en natuurlijker.

LG G3 interface

Beschikbaarheid

Het toestel zal morgen officieel worden gepresenteerd en een verslag daarvan lees je uiteraard hier op Androidworld.

Via: Portablegear

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk