LG G3 officieel: alles wat je moet weten

LG G3 officieel: alles wat je moet weten

Sebastiaan Kissing

door Sebastiaan Kissing

Laatst geüpdatet

LG G3

De LG G3 is de opvolger van de LG G2 en de behuizing is gemaakt van polycarbonaat met een metalen finish. Deze heeft een matte afwerking en is daardoor vingerafdrukbestendig. De achterkant van het toestel is door de gebruiker te verwijderen, om zo onder andere bij de accu en het microSD-kaartslot te komen. Het Floating Arc-design zorgt ervoor dat de telefoon enigszins bol loopt en daardoor goed in de hand ligt. De knoppen om het volume te regelen of het toestel aan en uit te zetten zijn op de achterkant van het toestel te vinden. Dit werd vorig jaar geïntroduceerd bij de LG G2 en dit werd goed ontvangen, een slimme zet van LG om dit ook door te zetten bij de LG G3.

Specificaties G3

Het scherm heeft een diagonaal van 5,5 inch en een resolutie van 2560x1440 pixels wat neerkomt op een pixeldichtheid van 538. Dit is heta allereerste toestel met deze resolutie dat in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn. Door het gebruik van dunne schermranden aan de voorkant van het toestel bestaat 76,4 procent van de voorkant uit scherm. Het toestel draait op een Snapdragon 801-chipset van Qualcomm, geklokt op 2,5GHz en er komen verschillende varianten van de G3 op de markt.


De ene versie van de LG G3 zal 2GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen aan boord hebben, terwijl er ook een model met 3GB RAM en 32GB intern geheugen op de markt komt. De opslag op het toestel is uit te breiden met een microSDkaart van maximaal 128GB. De accu krijgt een capaciteit van 3000mAh en zal door de eindgebruiker te verwijderen zijn. De accu kan volgens LG makkelijk een dag mee met normaal gebruik en het toestel kan ook draadloos worden opgeladen. Vooral de accu schept hoge verwachtingen, de LG G2 deed het erg goed op dit vlak.

Het toestel draait op Android 4.4.2 KitKat met daaroverheen de vernieuwde skin van LG. Het toestel kan uiteraard ook overweg met WiFi, Bluetooth, NFC, GPS, LTE en de microUSB 2.0-poort biedt ook ondersteuning voor de SlimPort-techniek, waarmee je via deze aansluiting ook beeld kunt oversturen naar een aangesloten display. Aan de achterzijde is een speaker terug te vinden die 1 Watt kan leveren en voor een goede geluidservaring zou moeten zorgen. De LG G3 meet 146.3 x 74.6 x 8.9mm en heeft een gewicht van 149 gram. Het toestel zal op de markt komen in vijf kleurstellingen: Metallic Black, Silk White, Shine Gold, Moon Violet en Burgundy Red.

LG G3

Camera

Op de achterkant is een 13 megapixel-camera te vinden die ondersteuning voor OIS aan boord heeft. Optical Image Stabilization zorgt ervoor dat opnames gestabiliseerd worden. Ook is er een Laser Auto Focus aanwezig, die de afstand meet tussen het onderwerp en de camera met behulp van een laserstraal. Doordat dit focussen nu sneller kan gebeuren, kunnen er nog betere foto's worden gemaakt in slechte lichtomstandigheden, iets dat bij smartphones vaak wel een issue is. Op de achterkant zijn ook twee ledjes te vinden, die beide een andere kleur hebben om zo per afzonderlijke situatie de juiste belichting te kunnen verzorgen.

De frontcam krijgt een resolutie van 2,1 megapixels en heeft 'gesture control' gekregen. Als je een selfie wilt maken met bijvoorbeeld meerdere vrienden is het een kwestie van een vuist maken. De LG G3 zal dit gebaar herkennen, aftellen en een selfie schieten.

LG G3

Interface en software LG G3

De nieuwe interface die ontworpen is voor de LG G3 sluit aan op het Simple is the New Smart-concept en is intuïtiever en platter gemaakt. Veel onnodige visuele elementen zijn verwijderd, iedere functie heeft zijn eigen specifieke kleur gekregen en veel van de pictogrammen zijn afgeleid van de vorm van het LG-logo, rond dus.

Smart Keyboard

Er zijn enkele nieuwe software-features op de LG G3 te vinden, waaronder het Smart Keyboard, dat leert terwijl de gebruiker typt. Zodoende leert het toetsenbord welke woorden de gebruiker waarschijnlijk wil gebruiken deze kunnen vervolgens snel worden ingevoerd, iets dat we kennen van bijvoorbeeld SwiftKey. De hoogte en breedte van het toetsenbord zijn aan te passen zijn aan de wensen van de gebruiker en ook kunnen individuele toetsen worden aangepast, bijvoorbeeld met vaak gebruikte symbolen.

Smart Notice

Smart notice is aanwezig op het toestel en kan gezien worden als persoonlijke assistent. Hiermee krijg je simpelweg allerlei tips aangereikt op basis van het tefoongebruik, de locatie waar je bent en de status van je telefoon. Zo geeft de telefoon bijvoorbeeld aan dat er applicaties op geïnstalleerd staan die je al maanden niet meer opgestart hebt of je krijgt een melding waarin wordt gevraagd of je een paraplu mee wilt nemen, omdat je het huis verlaat en het vanavond gaat regenen.

Knock Code

Op het gebied van beveiliging heeft LG enkele features toegevoegd aan de LG G3 zoals Knock Code, waarmee een code op het scherm geklopt kan worden om zo de telefoon te ontgrendelen. Via Content Lock zal het mogelijk zijn om bepaalde content niet voor iedereen zichtbaar te maken, bijvoorbeeld als vrienden de telefoon even lenen, zelfs als deze wordt aangesloten op de computer. Ook zal er een Kill Switch aanwezig zijn, waarmee het toestel op afstand volledig gewist kan worden en ook zal er een antivirusscan aanwezig zijn.
LG G3

Accessoires en hoesjes LG G3

De Quick Circle Case zal verkrijgbaar zijn in vijf kleuren en biedt eenvoudig toegang tot zes van de meestgebruikte functies, zoals bellen, sms'en, een muziekspeler en de camera. Ook zullen er nog Slim Guard Cases en Slim Hard Cases worden uitgebracht voor de LG G3.

De LG Tone Infinim (HSB - 900) is een Bluetooth-headset welke door LG ontwikkeld is in samenwerking met Harman/Kardon en over intrekbare kabeltechnologie beschikt. Ook kunnen er gesprekken gevoerd worden met de headset en deze beschikt ook over Name Alert, zodat je eerst de naam te horen krijgt van degene die jou belt, voordat je opneemt. Voor het draadloos laden (Qi) wordt er een speciale lader op de markt gebracht.

Beschikbaarheid

De LG G3 zal dus uit worden gebracht in meerdere varianten, maar LG heeft aangegeven dat deze per markt kunnen verschillen. Of we beide modellen en alle vijf de kleuren hier zullen gaan zien is vooralsnog even afwachten, net zoals op de officiële adviesprijzen. Er is wel aangegeven dat het toestel onder de € 600 zou kosten en bij Belsimpel is het toestel al te bestellen voor € 542. De LG G3 zal vanaf begin juli te koop zijn in Nederland en België.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk