‘LG zal laatste Android 10-update in het vierde kwartaal uitrollen’

‘LG zal laatste Android 10-update in het vierde kwartaal uitrollen’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

LG staat niet bekend als de fabrikant met de snelste Android-updates. Het bedrijf maakt zijn naam in 2020 wederom waar, door de laatste telefoons in zijn gamma pas op het eind van het jaar - in het vierde kwartaal - te voorzien van de update naar Android 10 en ‘LG UX 9.0’.

Android 10-uitrol

Android 10 werd in september 2019 officieel op de markt gebracht, nadat het besturingssysteem sinds maart via Developer Bèta-updates werd uitgerold naar een selecte groep telefoons. Sindsdien bleef het stil bij LG: wanneer de updates naar Android 10 uit zouden rollen naar zijn toestellen? Niemand die het wist. Met de Developer Bèta-updates van Android 11 in het vooruitzicht, brengt LG eindelijk een overzicht voor de Android 10-updates die het in 2020 uit zal rollen. Eigenaren van een LG Q60 wachten mogelijk zelfs tot het vierde kwartaal, zo blijkt uit het overzicht van XDA-Developers.

LG G7 ThinQ

Eigenaren van de LG G7 ThinQ wachten voorlopig nog op de Android 10-update

[readmore articles="204768,204389"]

Het overzicht, afkomstig van de Italiaanse LG-afdeling, geeft inzicht in de uitrol van Android 10 voor negen smartphones van het Koreaanse bedrijf. Een eerste telefoon die LG zal voorzien van Android 10, is de LG V50 ThinQ: een telefoon die nooit in de Benelux is verschenen. In het tweede kwartaal zal LG zijn G8X voorzien van Android 10 met LG UX 9.0, zo staat in het persbericht vanaf LG. Vanaf het derde kwartaal begint de bal pas echt te rollen, met de Android 10-update voor de high-end LG G7 ThinQ, tezamen met de G8S ThinQ en de V40 ThinQ. In het vierde kwartaal ontvangt de LG Q60 deze update.

Trage(re) updates

Wat opvalt is dat LG zijn updates wederom laat uitrolt, terwijl het eerder juist had aangegeven dat het zou werken aan ‘snellere updates’ middels zijn Software Upgrade Center. Volgens David Draghi, salesdirector van de Italiaanse mobiele divisie van LG, is het doel van het Upgrade Center juist om de updates naar zoveel mogelijk telefoons uit te rollen – van de high-end G-serie, tot de goedkopere K-serie smartphones. Voor high-end telefoons mag je tegenwoordig echter wel iets beters verwachten dan een update in het tweede of zelfs derde kwartaal, zoals het geval is met de LG G7 ThinQ.

Foto van de LG G8X ThinQ

De recent gelanceerde G8X ThinQ ontvangt binnenkort de update naar Android 10

[readmore articles="204752,201671"]

Een ‘goedmakertje’ in de Android 10-update, is mogelijk wel de desktopmodus die LG vanaf UX 9.0 in zijn besturingssysteem heeft verwerkt. Met de desktopmodus, kan je de telefoon aan je computer hangen en vervolgens een ‘desktopversie’ van LG’s UX gebruiken – vergelijkbaar met Samsung DeX. Of het voldoende zal zijn om de toekomst van LG te redden, zal zich nog moeten uitwijzen. Trage Android-updates zal voor veel gebruikers geen problemen opleveren, maar het blijft zonde dat ze updates niet tijdig uitgerold krijgen. Veel fabrikanten, waaronder Sony en OnePlus, zijn (bijna) klaar met de uitrol van hun Android 10-updates.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk