‘Lenovo Tab P12 Pro onderweg: is dit Lenovo's aanval op de iPad Pro?’

‘Lenovo Tab P12 Pro onderweg: is dit Lenovo's aanval op de iPad Pro?’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Apple en Samsung zijn al jarenlang in een strijd verwikkeld om de beste high-end tablet. Dat de fabrikanten zo sterk met elkaar de strijd aangaan, komt omdat de twee bedrijven vrijwel het gehele tablet-speelveld domineren. De komst van een Lenovo Tab P12 Pro, een high-end tablet van Lenovo, lijkt een eerste zet van Lenovo om deze marktdominantie te doorbreken.

Dominantie Apple en Samsung

Apple's iPad Pro-reeks heeft Apple geen windeieren gelegd. Het bedrijf wist de positie in te nemen van de enige tabletfabrikant voor professionals. Samsung probeerde dit vorig jaar te evenaren met de Galaxy Tab S7-serie, die voor het eerst in twee formaten beschikbaar kwam. Waaronder ook een directe concurrent van de 12,4-inch iPad Pro - de Tab S7 Plus.

Naast Samsung is er momenteel geen andere fabrikanten van Android-tablets die de concurrentie aangaan met de iPad Pro - de meeste Android-tablets worden in het low-end tot midrangesegment gepositioneerd. Lenovo lijkt dat te willen veranderen.

Gerelateerde artikelen

Lenovo Tab P12 Pro

Lenovo is één van de partijen in het midrangesegment. Op korte termijn lijkt het bedrijf zich ook te willen vestigen in het hogere segment, waarin voornamelijk zakelijke consumenten actief zijn - dat blijkt uit een registratie van een high-end tablet in de Google Play Console. De Play Console maakt volgens MySmartPrice vermelding van een Lenovo Tab P12 Pro, met een Snapdragon 855-chipset.

‘Lenovo Tab P12 Pro onderweg: is dit Lenovo's aanval op de iPad Pro?’

Mocht de Play Console de juiste informatie weergeven, dan krijgt de Tab P12 Pro een flinke upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Die kreeg namelijk nog de Snapdragon 730G-chipset mee. Verder zou de tablet ook meer werkgeheugen meekrijgen - 8 GB, ten opzichte van 6 GB in de ‘Tab P11 Pro’. Volgens data van Google, heeft de tablet van Lenovo een resolutie van 1.600 x 2.560 pixels. Of het gaat om een OLED of LCD-paneel, en welk formaat het scherm heeft, is nog onbekend. De Lenovo Tab P12 Pro draait volgens de Play Console ten slotte op Android 11.

Galaxy Tab S8-concurrent

Wanneer Lenovo voornemens is om de Tab P12 Pro te lanceren, is nog onbekend. Lenovo lanceerde zijn Tab P11 Pro vorig jaar nog in augustus. Het is mogelijk dat Lenovo die lanceringslijn vasthoudt, al weten we dat natuurlijk niet zeker. Gezien de tablet inmiddels in de Play Console is verschenen, zal de lancering naar verwachting in ieder geval niet lang op zich laten wachten. Welke prijs de tablet krijgt na lancering, is nog onbekend.

Lenovo's Tab P11 Pro wisselt van eigenaar voor 549 euro. Gezien de Tab P12 Pro gebruikmaakt van een high-end Qualcomm Snapdragon 855-chipset, zou de prijs iets kunnen stijgen. Tegelijkertijd zal de prijs van de Snapdragon 855 inmiddels al flink zijn gedaald - de chip kwam immers in 2019 op de markt. De verbeterde specificatielijst hoeft dus niet direct te leiden tot een flink hogere prijs.

Gerelateerde artikelen

Qua prestaties zal de Lenovo Tab P12 Pro mogelijk de aanstaande Tab S8-serie van Samsung kunnen naderen, tegen een mogelijk (veel) lagere prijs. Wat vind jij van de specificaties van de Tab P12 Pro? Tegen welke prijs zou jij de tablet aanschaffen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk