Zelfstandige Daydream-bril Lenovo Mirage Solo vanaf nu in de verkoop

Zelfstandige Daydream-bril Lenovo Mirage Solo vanaf nu in de verkoop

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Zelfstandige Daydream

Tijdens de Google I/O bijeenkomst in 2017 werden voor het eerst nieuwe headsets met Daydream genoemd. Het gingen om zelfstandige exemplaren, die zonder smartphone te gebruiken zijn. De trackingssensoren, scherm en processor zitten al in de headset zelf verwerkt. In januari tijdens CES in Las Vegas werd de officiële aankondiging gedaan van de eerste zelfstandige Daydream headset. Het ging om de Lenovo Mirage Solo. Dit apparaat draait op een Snapdragon 835, wordt met een controller meegeleverd en heeft een accu van 4.000 mAh. Dit moet zorgen voor een gebruikerstijd van ongeveer 3 tot 4 uur. Het scherm is een 5.5 inch exemplaar met een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Lenovo Daydream Mirage Solo

Bovendien zijn er aan de voorkant van de Mirage Solo twee camera's aanwezig die de tracking van de ruimte vanuit de headset zelf doen. Daarmee is het bukken, leunen en om de hoek kijken in VR mogelijk. Deze techniek heeft Google WorldSense genoemd. Hierdoor hoef je zelf geen externe sensoren meer op te stellen zoals bij de HTC Vive en Oculus Rift wel het geval is.

Zoals genoemd draait de Mirage Solo op het VR-platform van Google genaamd Daydream. Dit platform heeft nu al meer dan 350 applicaties, aldus Google. Dit zijn onder andere games, waarvan je hierboven een aantal screenshots kan zien. Het gaat hier om Blade Runner, BBC Earth en Fire Escape van links naar rechts.

Om de VR-ervaring compleet te maken werd samen met de Mirage Solo de Mirage 180 aangekondigd, een klein cameraatje die in 180 graden beelden kan maken. Dit gebeurt in de door Google ontwikkelde standaard genaamd VR180, waarmee elk oog een ander beeld krijgt en er dus beter in 3D kan worden gekeken.

Beschikbaarheid 

Beide apparaten zijn vanaf vandaag te verkrijgen, zo laat Google weten. Helaas is dit nog niet in de Benelux het geval. De Mirage Solo gaat 399 dollar (zonder BTW) kosten. Dit is omgerekend 334 euro. Een officiële europrijs is nog niet bekend. De Mirage 180 staat voor een prijs van 299 dollar in de Amerikaanse webshop van Lenovo. Google en Lenovo willen met de Mirage Solo de concurrentie aangaan met de net beschikbare Oculus Go, die voor een lagere prijs van 220 euro over de toonbank gaat. Zijn ze hierin geslaagd, of ga jij liever voor de Oculus?

Bron: Google Blog

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk