Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Zou het waar zijn?

Krijgen Samsung-telefoons een notch?

· 09 november 2018

Tijdens de presentatie op zijn ontwikkelaarsconferentie heeft Samsung zijn nieuwe schermdesigns voorgesteld, en drie van de vier nieuwe Infinity Displays hebben een notch. Bezwijkt Samsung dan toch onder de druk?

Spot

Samsung is altijd de fabrikant geweest die van op afstand de concurrentie uitlachte omdat ze een telefoon lanceerden waarbij het scherm een inkeping heeft. De Koreaanse techgigant heeft er bijvoorbeeld een hele reclamecampagne toegewijd om de notch van de iPhone X belachelijk te maken. In de spotjes zagen we onder meer een man met een kapsel waaruit een soort van notch was geknipt. 

Onlangs deed Samsung nog hetzelfde op de dag dat Google de Pixel 3 en de 3 XL voorstelde. Die laatste heeft natuurlijk de ondertussen welbekende notch die veelbesproken was in de aanloop van de lancering. Samsungs tak uit de Verenigde Staten plaatste allerlei tweets zoals: "Je kan er een vliegtuig op landen." Het mag dus wel heel duidelijk zijn dat Samsung geen fan is van de notch. 

Infinity-schermen met notch

Al zouden we ons daar weleens in kunnen vergissen, zo bleek gisteren tijdens de presentatie op de ontwikkelaarsconferentie van Samsung. Niet alleen kregen we de vouwbare telefoon te zien en het nieuwe besturingssysteem One UI, Samsung gaf ons ook een kijk naar hun nieuwe schermdesign. Samsung stelde vier nieuwe types van schermen voor: Infinity U, -V, -O en New Infinity.

Net zoals de naam het doet verklappen, hebben de eerste drie schermtypes een notch in de vorm van de bijhorende letter. De 'U'- en 'V'-schermen hebben een inkeping in de vorm van een halve maan en een 'V', en dat laatste scherm heeft een volledige ronde notch. Ininity 'O' heeft een inkeping die helemaal in de hoek van het scherm zit en dus niet symmetrisch is. Het is niet de eerste keer dat we zo'n scherm zien, want toevallig lekte er onlangs een afbeelding van de Asus Zenfone 6 die ook een asymmetrisch geplaatste notch zou krijgen. 

Samsung notch

Samsung-telefoon met notch?

Overal op het internet pakken nieuwsmedia ermee uit dat Samsung-toestellen een notch krijgen en die kans zit er inderdaad goed in, omdat drie van de vier nieuwe schermontwerpen inderdaad een notch hebben. Toch willen we eerst zien dan geloven. Niet alleen omdat Samsung zelf zo hard de spot dreef met de notch, maar ook omdat Samsung naast een smartphone-fabrikant een grote verhandelaar van smartphone-schermen is.

Het bedrijf levert onder meer de schermen die gebruikt worden in de iPhone X en de Pixel 3 XL, precies de schermen waar het bedrijf tegelijk zo hard mee spot. Waarom doet het dat? Samsung maakt al langer schermen met notch, maar plaatst ze niet in zijn telefoons tot hiertoe. Het feit dat Samsung uitgerekend op zijn ontwikkelaarsconferentie zijn nieuwe scherm-designs voorstelt, is daarom nog geen onweerlegbare aanwijzing dat Samsung ook effectief die schermpanelen in zijn toestellen gaat plaatsen. 

Samsung Galaxy Note 9

De Galaxy Note 9

New Infinity

We zien steeds vaker telefoons afkomstig uit China die de notch achter zich laten en volledig randloos gaan. Vaak met een gemotoriseerd schuifmechanisme zoals bij de OPPO Find X of juist met een slider-systeem zoals bij de Xiaomi Mi Mix 3. Samsungs nieuwe Infinity Display dat het liet zien tijdens de presentatie lijkt volledig randloos te zijn, het zou niet zo verwonderlijk zijn dat Samsung de notch overslaat bij zijn vlaggenschepen en in een keer voor randloos kiest. Waar het bedrijf de telefoonluidspreker en de selfiecamera gaat stoppen is nog maar de vraag. Kiest Samsung ook voor een schuifmechanisme?

Xiaomi Mi Mix 3

De randloze Xiaomi Mi Mix 3

Er was onlangs al een wild gerucht dat stelde dat de Galaxy S10 een randloos scherm krijgt. Het feit dat New Infinity net voorgesteld is als het meest premium-scherm zou weleens kunnen betekenen dat het display een plaatsje krijgt in Samsungs meest premium-telefoon die toe is aan zijn tiende verjaardag. Toch betwijfelen sterk we dat voortaan zowat elke midrange Galaxy met een randloos scherm zullen zien, want dat zou de prijs van de toestellen sterk de lucht in jagen. 

Wat denk jij? Omarmt Samsung de notch, of is dat nog wat voorbarig? Laat ook weten of je graag Samsung-telefoons met een notch zou zien, of vind je hun huidige strategie prima zo?

Galaxy S10 hint

Een afbeelding in Samsung Experience die zou hinten naar een randloze Galaxy S10

Via: Gizchina

De nieuwste artikelen over Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy Note 10 ontvangt One UI 2.5-update in Nederland

Samsung: deze telefoons zullen de One UI 2.5-update ontvangen

Samsung Galaxy S10 ontvangt alvast beveiligingsupdate augustus

Updatenieuws: deze telefoons ontvangen een (beveiligings)update

Updatenieuws: deze telefoons ontvangen een (beveiligings)update

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (26)
Bezig met laden van reacties...